Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 1 octombrie 2012

Aşa întăriţi sistemul imunitar al copilului dumneavoastră

Părinţii au motive de îngrijorare: Din ce în ce mai mulţi copii suferă de o boală misterioasă care se manifestă la nivelul stomacului şi intestinelor.
Cauza reală nu este clară: fie mâncarea contaminată de la şcoală sau un norovirus. Chiar acum toamna este important să se întărească sistemul imunitar al copiilor. Copiii sunt mai expuşi la acest risc de îmbolnăvire decât adulţii deoarece aceştia încă nu au destui anticorpi. Sistemul lor imunitar se află în proces de dezvoltare. De aceea, prima măsură cea mai importantă care trebuie luată este următoarea: sugarii trebuie în orice caz alăptaţi cel puţin şase luni. În timpul alăptării, mulţi anticorpi ai mamei sunt transmişi copilului. Alăptarea este considerată primul pas în întărirea sistemului imunitar al copilului. 
Contactul cu natura este foarte important. Copiii trebuie să iasă afară în mod regulat ca să se joace în aer liber, cel puţin două sau trei ore zilnic. Cu fiecare ieşire afară se întăreşte sistemul imunitar. Copiii trebuie să aibă contact nemijlocit cu natura (nisip, pământ, plante), dar şi cu animalele domestice. Numai aşa pot ei să-şi dezvolte anticorpi.
Un rol important îl joacă şi igiena. De cele mai multe ori se exagerează cu igiena. Este cât se poate de normal ca după joacă copiii să se spele pe mâini, dar săpunurile de casă sunt suficiente. Nu este necesar să folosească şi dezinfectanţi.
Atenţie: Tastaturile, telefoanele mobile sau dizpozitivele Gameboy trebuie dezinfectate în mod regulat deoarece acolo se instalează viruşi sau bacterii.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets