Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 5 octombrie 2012

Femeile câştigă cu 30% mai puţin decât bărbaţii


În ciuda egalităţii între sexe, femeile care ocupă funcţii importante câştigă cu 30% mai puţin decât bărbaţii.
Asta indică un nou studiu al "Gender Pay Gap" (Decalajul între salarii în funţie de sex) al organului administrativ federal Wiesbaden pentru anul 2010. Drept urmare, cele mai mari diferenţe se manifestă în cadrul funcţiilor de conducere. Femeile care ocupă astfel de funcţii câştigă în medie 27,64 euro pe oră, în timp ce bărbaţii care ocupă aceleaşi funcţii câştigă 39,50 euro pe oră.   
De asemenea, deosebit de mari sunt diferenţele pentru meseriile de tehnicieni (30 de procente), academicieni (28 de procente) şi meşteşugari (25 de procente), în timp ce cele mai mici diferenţe salariale sunt pentru posturile de funcţionari unde bărbaţii câştigă cu circa 4% mai mult. 
Diferenţele în ceea ce priveşte salariul mediu brut sunt de 22 procente.
Salariile obţinute de către femei până în prezent au câştigat numai un procent în plus. În anul 2006, diferenţa era de 23 procente
Diferenţele salariale cresc o dată cu vârsta
În ceea ce priveşte angajaţii începători cu vârste de 24 de ani sau mai tineri, diferenţa este cea mai mică. Femeile câştigă aici doar cu 2 procente mai puţin. Pentru cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani diferenţa este de 11 procente, pentru cei cu vârste între 35 şi 44 de ani diferenţa creşte la 24 de procente, în timp ce angajaţii cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani înregistrează o diferenţă salarială de 28 de procente.
Chiar şi pregătirea profesională oferă rezultate uimitoare
Femeile care absolvesc o şcoală cu profil real sau uman câştigă cu 11% mai puţin decât bărbaţii aflaţi în aceaşi situaţie, în timp ce în ceea ce priveşte absolvenţii de studii superioare, diferenţele sunt clar mai mari - femeile absolvente de studii superioare câştigă cu 27% mai puţin decât bărbaţii absolvenţi de studii superioare.
Aceste branşe sunt cele mai bănoase
Conform "Financial Times Deutschland" ,cel mai bine se câştigă în industria farmaceutică. Un director executiv din această branşă câştigă în medie 8,37 milioane de euro pe an. În mod surprinzător, directorii de bancă nu mai ocupă locurile fruntaşte în ceea ce priveşte salariile. Pe locul 2 se află firmele care produc bunuri de consum. Aici se câştigă în medie 7,6 milioane de euro pe an.
Directorii executivi din cadrul companiilor industriale ocupă ultimele poziţii- aceştia câştigă în medie 4,64 milioane de euro




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets