Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Ceaiul verde scade riscul de cancer la stomac, colon şi gât


Cei care beau ceai verde de cel puţin de trei ori pe săptămână sunt cu14% mai puţin predipuse să se îmbolnăvească de cancer la sistemul digestiv. Această băutură conţine antioxidanţi care pot îndepărta boala. Femeile în vârstă care beau regulat ceai verde sunt mai puţin predispuse să dezvolte cancer la colon, stomac şi gât, au descoperit cercetătorii canadieni. 
Un alt studiu elaborat realizat la Universitatea de medicină Vanderbilt din Nashville, sub conducerea lui Wei Zheng, au descoperit că există un risc redus de cancere colorectale, la stomac şi esofag la chinezoaicele care beau ceai verde.

Cercetătorii spun că încă nu se ştie dacă ceaiul în sine este cel care protejează de cancer, sau faptul că băutorii de ceai verde sunt adesea mai grijulii cu sănătatea lor. “Totuşi studiile de laborator pe animale şi celule umane au demonstrat că ceaiul verde are puterea de a lupta cu cancerul”, spune doctorul Zheng. Studiul a fost efectuat asupra a 69.000 de persoane adulte din China. Peste 19.000 dintre acestea consumau regulat ceai verde de peste 3 ori pe săptămână. Pe parcursul a 11 ani, 1.255 dintre acestea au făcut cancer la aparatul digestiv, dar nici una dintre ele nu era consumatoare de ceai verde. Ceaiul verde conţine antioxidanţi, în special un compus EGCG, care previne deteriorarea celulară care duce la cancer şi alte boli. Dar medicii nu garantează sută la sută că un consum mare de ceai verde exclude cancerul. Cercetătorii care au realizat studiul au spus că băutoarele de ceai aveau pielea mai tânără şi mai luminoasă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets