Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 28 ianuarie 2013

O argentiniană, regină a Olandei



Regina Beatrix a Olandei a anunţat că va abdica în favoarea fiului ei mai mare, Willem-Alexender, care va deveni rege la 30 aprilie, la vârsta de 46 de ani. El va fi primul rege al acestei ţări din 1890. Argentiniana Máxima Zorreguieta, actuala soţie a principelui, va deveni noua regină a Olandei. 
Máxima Zorreguieta, noua regină a Olandei

Regina Beatrix a devenit regină în 1980, drept al şaselea monarh al Casei de Orania, după abdicarea reginei Iuliana, care a fost suverană timp de 31 de ani. Zorreguieta s-a căsătorit cu moştenitorul casei regale în
martie 2001, când şi-a luat cetăţenie olandeză şi cele două camere ale Parlamentului au aprobat proiectul de lege care a consimţit căsătoria. Argentiniana s-a căsătorit cu prinţul la 2 februarie 2002. 
Willem-Alexender, noul rege al Olandei

Willem-Alexender şi Máxima au 3 fete, pe Catharina-Amalia (9 ani), Alexia (7 ani) şi Ariane (5 ani). Prinţul şi soţia sa vizitează adesea sudul Argentinei. Ei au petrecut sfârşitul anului trecut în Villa La Angostura. Fiica unui politician argentinian, Máxima s-a născut la Buenos Aires la 17 mai 1971, a fost agent de bursă la New York şi Bruxelles. Ea l-a cunoscut pe prinţul moştenitor în 1999. Argentiniana şi-a păstrat religia catolică, deşi religia oficială din Olanda este protestantismul. În ciuda criticilor privitoare la trecutul ei familial, Máxima a devenit foarte populară în ţara de adoţie, deoarece a învăţat foarte bine neerlandeza, este foarte elegantă şi se interesează de domeniul social.

Fosta regină Beatrix a Olandei
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets