Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 11 aprilie 2013

Mâncaţi mere să aveţi oase sănătoase

Un măr pe zi ţine doctorul departe. Este un adagiu confirmat de un studiu norvegian care a stabilit că există o legătură între consumul regulat de flavonoizi şi densitatea minerală osoasă. Astfel, s-a demonstrat că fructele bogate în antioxidanţi, cum ar fi mărul, au efecte semnificative asupra oaselor, în special produc o creştere a masei osoase şi o mai mare rezistenţă osoasă. 

Aceste efecte „osteoprotectoare” ar fi legate de antioxidanţii din fructe care favorizează mineralizarea osteoblastelor şi diminuează acţiunea osteoclastelor (sănătatea osoasă rezultă dintr-un echilibru între osteoblaste, celule care formează oasele, şi osteoclaste, care degradează osul pentru a permite reînnoirea sa).
Cercetătorii au constatat o relaţie pozitivă între consumul total de flavonoizi – cu un efect special remarcat pentru antocianine şi flavone (foarte prezente în mere) şi o bună densitate osoasă. O echipă de cercetători din Texas afirmă de asemenea, într-un studiu din 2012, că există o legătură pozitivă între consumul de fructe şi o mai bună densitate minerală osoasă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets