Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 29 iulie 2013

12 trucuri pentru a putea dormi în ciuda caniculei de afară

      La temperaturi destul de ridicate este greu să poţi dormi bine noaptea fără a mai fi nevoit să te perpeleşti. Cu toate că seara nu mai este la fel de cald ca la orele amiezii, căldura se instalează în locuinţe şi nu poate fi alungată aşa uşor atunci când vrem să dormim.

       Căldura ne privează de un somn care este destul de important pentru sănătatea organismului. Următoarele trucuri postate de către cotidianul austriac „Heute” vă arată ce trebuie să faceţi pentru a putea dormi în condiţii de căldură:

Faceţi un duş călduţ


Înainte de a vă duce la culcare ar fi indicat să faceţi un duş călduţ. Acesta produce o răcorire plăcută a corpului. Un duş rece nu este recomandat deoarece stimulează circulaţia sanguină şi corpul se va încălzi din nou imediat.

Atârnaţi lucruri umede

Atârnaţi batiste umede sau alte lucruri asemănătoare deoarece acestea vă pot răcori un pic. Desigur că nu este recomandat să faceţi acest lucru dacă în timpul nopţii au loc precipitaţii.

Încăperi întunecate

Trageţi draperiile sau jaluzeele deoarece astfel căldura rămâne în mare parte afară

Haine uşoare

Dacă afară este caniculă nu trebuie neapărat să vă puneţi pe voi haine de bumbac atunci când dormiţi. Hainele uşoare şi largi sau chiar dormitul fără haine vă pot ajuta să nu mai aveţi acea senzaţie de căldură.

Sticlă cu apă din frigider

Umpleţi cu apă o sticlă şi puneţi-o în frigider (nu în congelator). Luaţi apoi sticla şi puneţi-o pe burtă, picioare sau la ceafă.

O masă uşoară înainte de culcare

Dacă mâncaţi ceva greu înainte de culcare nu o să puteţi să dormiţi. De aceea, este recomandat ca cu două ore înainte de a merge la culcare să mâncaţi ceva uşor care să nu fie bogat în grăsime şi zahăr.

Cearşaf în loc de pătură

Pătura de lână este perfectă pe timpul ternii, însă vara este mult prea călduroasă. Schimbaţi-o pur şi simplu cu un cearşaf. Astfel vă puteţi simţi mai bine în pat şi nu o să vi se mai pară aşa de cald.  

Geamurile deschise

Lăsaţi geamurile deschise înainte de culcare. Cel mai bine ar fi să se producă şi un pic de curent. Astfel, căldura instalată în încăpere este îndepărtată.

Pijamaua în frigider

La fel ca şi metoda cu sticla de apă din frigider puteţi să vă lăsaţi pijamaua în frigider (nu în congelator), însă aveţi grijă că puteţi să răciţi.

Sport

Dacă cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare faceţi nişte sport, atunci veţi putea dormi mai bine în ciuda căldurii. Asta indică noi studii. Desigur că exerciţiile nu trebuie făcute cu puţin timp înainte de culcare, deoarece astfel veţi avea un somn agitat şi veţi avea parte de vise intense.

Ventilator

Acest aparat face adevărate minuni atunci când afară este mult prea cald. Cu toate acestea aveţi grijă: dacă lăsaţi ventilatorul să meargă peste noapte vă puteţi alege cu un gât înţepenit. Un ventiltor de tavan este mult mai indicat deoarece acesta stimulează circulaţia aerului.

Valeriană

Dacă consideraţi că nu mai există nicio soluţie pentru a dormi, puteţi din când în când să folosiţi picături de valeriană (nu trebuie luate zilnic). Puteţi să recurgeţi la somnifere numai în cazuri grave de insomnie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets