Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 8 octombrie 2013

10 lucruri care îţi pot fi de mare ajutor la o răceală

        Adulţii se îmbolnăvesc de regulă de 2 ori pe an sau chiar şi de 4 ori în unele cazuri. Într-o viaţă de om contractăm în jur de 200 de infecţii gripale. Asta înseamnă că aproximativ 3 ani din viaţa noastră îi petrecem tuşind, strănutând şi cu vocea răguşită. 

       Utilizarea sprayurilor nazale, mersul la saună, fumatul sau consumul de băuturi  alcoolice nu sunt o idee
prea bună chiar dacă de multe ori acestea par nişte remedii secrete împotriva răcelii. Sprayul nazal te poate face dependent de el, sauna îţi afectează circulaţia sângelui inutil, fumatul blochează sistemul respirator, iar alcoolul îţi răceşte organismul şi slăbeşte sistemul imunitar. Ce să facem atunci? Cotidianul german Bild ne dezvăluie următoarele lucruri care ne ajută într-adevăr atunci când suntem răciţi:
următoarele lucruri care ne ajută într-adevăr atunci când suntem răciţi:

Glicina

Acest aminoacid ajută la formarea anticorpilor, previne moartea celulelor şi atenuează infecţiile din organism. Glicina se poate găsi în untul de arahide, cotletul de porc, miezul de dovleac şi în gelatină

Cuprul

Cuprul este un microelement care joacă un rol important la formarea sistemului imunitar celular. Acesta se găseşte printre altele în pudra de cacao, seminţele de floarea soarelui, ficatul de viţel şi în stridii.

Mierea de albine

În miere se află circa 200 de substanţe dintre care unele îţi pot fi de mare ajutor în caz de răceală. Prolypenolul, enzimele şi mineralele conţinute acţionează împotriva infecţiilor din organism şi întăresc sistemul imunitar. Singura problemă este faptul că în cadrul procesului de fabricare a mierii industriale temperaturile sunt atât de mari încât substanţele cele mai importante se distrug. Tocmai de aceea este de recomandat să cumpăraţi mierea adevărată numai de la magazinele specializate în alimente naturale bogate în vitamine sau de la magazinele biologice.Important de reţinut este faptul că mierea trebuie păstrată într-un loc uscat, întunecat şi răcoros, dar în nici un caz în frigider.   

Condimentele iuţi

Acestea conţin capsacină (o substanţă antibacteriană şi antivirală care stimulează circulaţia şi astfel ajută la protecţia împotriva răcelii. Ardeiul iute de exemplu ne protejează de răceală deoarece contribuie la încălzirea organismului. Alte condimente care ne pot ajuta sunt boabele de piper, pulberea de piper şi muştarul.

Broccoli

Aceasta este cea mai importantă legumă deoarece în nicio altă legumă nu se mai află atât de multe vitamine, minerale şi substanţe vegetale secundare. Dacă nu vă place gustul puteţi să o înlocuiţi cu varză, fenicul, sfeclă roşie sau spanac.

Chefirul

Chefirul este se pare motivul pentru care oamenii din Bulgaria şi din alte ţări unde se bea mult chefir ajung la vârste foarte înaintate. Acesta are efect probiotic şi reface sistemul imunitar. Important de reţinut: Alegeţi varianta cu grăsime mai puţină din supermarketuri – 100 de grame consumate sunt de ajuns.

Ceaiul de lapacho

Cuvântul „lapacho” provine din limba portugheză şi denumeşte un arbore uriaş de foioase care poate ajunge la o înălţime de 35 de metri. Din scoarţa acestuia se prepară un ceai care este folosit încă de pe vremea incaşilor. Ceaiul întăreşte sistemul imunitar, conţine calciu, fier şi alte microelemente importante. Pe lângă aceasta, are efect antibiotic şi are un gust asemănător vaniliei. 4 ceşti pe zi  consumate sunt suficiente în timpul unei răceli.  

Hreanul

Substanţele  esenţiale conţinute de rădăcină ajută la circulaţie şi la digestie şi scad tensiunea arterială. Vitamina C conţinută de hrean protejează celulele de radicalii liberi. Efectele antimicrobiene împotriva viruşilor, bacteriilor şi ciupercilor sunt dovedite ştiinţific.

Băutura din pâine

Aceasta este obţinută din plămădeala de pâine integrală şi se alătură alimentelor probiotice care susţin flora intestinală. În băutura slabă în calorii şi fără grăsime se află vitamine precum biotină, acid folic, minerale esenţiale, aminoacizi şi enzime care acţionează cu adevărat împotriva răcelii.

Zincul

Zincul previne răceala. Acesta îndepărtează viruşii gripali din organism şi de multe ori nici măcar nu se ajunge la vreo infecţie. Pe lângă aceasta, zincul poate reduce considerabil durata şi puterea unei infecţii. Adulţii au nevoie de o doză zilnică între 10 şi 15 mg pentru o protecţie optimă. Zincul se mai întâlneşte printre altele în stridii, drojdie, ficat, carnea de vacă, brânză şi gălbenuş.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets