Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 23 octombrie 2013

Ce să mâncaţi atunci când faceţi exerciţii ca să slăbiţi

        Instructoarea suedeză  Shirin Djavidi primeşte deseori întrebări legate de dieta ideală pentru a putea slăbi după realizarea exerciţiilor fizice. 

Aceasta spune că în primul rând contează cât de mult faceţi exerciţiii. „Dacă alergaţi 20 de km sau în general
exageraţi cu exerciţiile atunci organismul va avea nevoie să se realimenteze. Dacă nu exageraţi, în principiu nu ar trebui să aveţi nevoie să mâncaţi ceva în plus”, declară aceasta.  În cazul în care totuşi vi se face foame şi simţiţi o slăbiciune şi credeţi că organismul ar avea nevoie de ceva energie în plus, cel mai indicat este să consumaţi o banană,  alimente bazate pe cereale integrale, curcan sau brânză de vacă.  Suedeza spune că în ciuda acestui fapt ar fi indicat să aveţi nişte porţii rezonabile şi să nu exageraţi.  Procesul de slăbire are loc doar atunci când arzi mai multă grăsime decât ai nevoie. Asta înseamnă că dacă faceţi exerciţii pentru a slăbi nu trebuie să consumaţi atâtea calorii cât tocmai aţi eliminat în urma exerciţiilor. 

Grăsimea nu se transformă în muşchi

Shirin Djavidi afirmă că mulţi cred că s-au îngrăşat pentru că grăsimea s-a transformat în muşchi. Aceasta spune că este o mare greşeală să crezi acest lucru.  O celulă grasă este o celulă grasă, în timp ce o celulă musculară este o celulă musculară. Acestea nu se pot niciodată interschimba, afirmă suedeza.  Pe de altă parte, celulele musculare se pot înmulţi, iar cele grase se pot diminua atunci când faceţi exerciţii. Djavidi spune că este adevărat că muşchii cântăresc mai mult decât grăsimea, însă în cazuri foarte rare este aceasta explicaţia pentru luarea în greutate.  Suedeza adaugă că este greu să faci muşchi şi de asemenea consderă că este nevoie de un surplus de energie atunci când intenţionezi să slăbeşti.

Luaţi-vă ruleta de măsurat

Dacă nu aţi mai făcut niciodată exerciţii şi dintr-o dată vă schimbaţi întregul stil de viaţă atunci este cât se poate de evident că se vor întâmpla nişte lucruri în organism.  Un exemplu ar fi o cantitate mai mare de lichide şi sânge. Cu toate că la început o să vi se pară că eforturile dumneavoastră sunt în zadar, nu vă daţi bătuţi şi căutaţi diferite metode ca să vă motiveze. Instructoarea suedeză recomandă să vă măsuraţi după o perioadă cu ruleta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets