Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 31 octombrie 2013

Iubeşte toamna

Toamna nu înseamnă doar vreme mohorâtă şi întuneric ci şi aer curat şi natură în nişte culori vii. De asemenea, cercetătorii indică faptul că putem să ne simţim bine în acest anotimp. 

Acestea sunt motivele: 

 Rutinele

Vara şi impicit în perioadele de concediu ne simţim excelent, dar după o vreme aproape că ne este dor de rutinele din perioada toamnei. Acesta este motivul:  Creierului îi plac obiceiurile şi rutinele şi ceea ce câteodată pare monoton ne fereşte de boli. Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din comitatul Stockholms län indică faptul că mesele regulate reduc riscul apariţiei bolilor cardiace sau vasculare. Aşadar, obiceiurile cotidiene au părţile lor bune.  

O pastilă a fericirii

Cinci minute petrecute în mijlocul naturii este exact ceea ce aveţi nevoie pentru a vă ridica moralul şi pentru a avea o bună dispoziţie. Asta indică cercetătorii de la Universitatea din Essex. Gândiţi-vă doar cât de bine vă veţi simţi dacă în fiecare zi faceţi o plimbare printre frunzele de toamnă.  Nu numai că sunt deosebit de frumoase, ci şi reprezintă o adevărată pastilă a fericirii. Culoarea galbenă este deseori asociată cu fericirea şi optimismul.

Vremea mohorâtă vă rezolvă problemele din aşternut

Cu siguranţă că avem tendinţa de a ne băga sub pătură împreună cu cineva în timpul toamnei, asta indică un cercetător de la Universitatea Ludwig-Maximilian din München. Poate vă întrebaţi care este motivul. Acesta este dat de faptul că în ciuda faptului că majoritatea oamenilor asociază întunericul toamnei cu depresia, creierul, în schimb, ne conferă un doză suplimentară de dopamină, un hormon al fericirii care ne face mai veseli şi mai doritori de intimitate cu persoana iubită. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets