Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 15 octombrie 2013

Regele jeleurilor, "tăticul Haribo", a încetat din viaţă - Secretele unui om de succes

Hans Riegel, patronul celebrei companii de jeleuri Haribo, a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani. Politicieni şi vedete de pe tot mapamondul au postat pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter mesaje de condoleanţe pentru cel mai de succes întreprinzător după cel de-al doilea război mondial.
Hans Riegel, patronul companiei de jeleuri Haribo
  Riegel a murit marţi, 15 octombrie, după ce inima sa a încetat să mai bată. "Regele jeleurilor" a încercat să se refacă
după intervenţia chirurgicală de îndepărtare a unei tumori craniene. Thomas Gottschalk (63 de ani), entertainer şi principala figură din spoturile publicitare cu celebrele jeleuri  a declarat pentru agenţia de ştiri DPA că „Hans Riegel a fost ultimul mare întreprinzător care şi-a dus firma pe culmile succesului lăsându-se condus de instinct şi nu prin marketing.” Acesta adaugă că au colaborat strâns în povestea de succes de 23 de ani. Gottschalk a mai spus că Riegel era când glumeţ când strict, însă au avut o mai degrabă o relaţie informală decât una de afaceri.”
Hans Riegel alături de Thomas Gottschalk


O viaţă dedicată jeleurilor

Hans Riegel, în 2009 alături de un ursuleţ Haribo

Timp de 67 de ani Hans Riegel a condus celebra companie producătoare de jeleuri şi a contribuit în mod esenţial la succesul celebrelor Haribo.  Acesta şi-a dedicat viaţa afacerii până în ultima clipă de viaţă. El declara următoarele cu ocazia împlinirii vârstei de 87 de ani:  „Lucrez pentru că îmi aduce plăcere şi nu am niciun motiv să-mi răpesc această plăcere” Riegel a reuşit să ţină pe picioare o afacere de familie chiar şi în condiţii vitrege pe care a trebuit să le înfrunte.
Thomas Gottschalk  este personajul bine cunoscut din spoturile publicitare cu jeleurile Haribo.

O carieră de legendă

Împreună cu fratele său mai tânăr, Paul, care în 2009 a murit, Hans Riegel a repus pe picioare firma părinţilor după cel de-al Doilea Război Mondial. În timp ce Paul se ocupa de sectorul de producţie, Hans Riegel era responsabil pentru livrări şi marketing.  Riegel a studiat ştiinţele economice la universitatea din Bonn. În anul 1920, tatăl lui Riegel, un producător priceput de bomboane,  a pus bazele firmei în bucătăria familiei din Bonn. În ziua de 13 decembrie 1920 şi-a înscris firma în registrul comerţului cu denumirea Haribo, de la primele două litere ale numelui, prenumelui şi ale oraşului Bonn (Hans Riegel Bonn)
 O mare contribuţie la acest succes a avut-o ursuleţul din jeleu de fructe, care a fost produs pentru prima dată în anul 1922. Strămoşul actualului ursuleţ Haribo reprezenta un urs dansator ca aluzie la urşii dresaţi ce erau aduşi în târguri până în secolul al XIX-lea pentru a distra lumea. Tatăl lui Hans Riegel a murit în anul 1945. De atunci au mai trecut 15 ani până când întreprinderea de familie din Bonn a adus pe piaţă ursuleţii multicolori din jeleu de fructe. În anii 60, Hans Riegel junior a preluat conducerea afacerii de familie împreună cu fratele său cu 3 ani mai tânăr, Paul Riegel, care a murit în 2009 şi s-a concentrat exclusiv asupra reconstrucţiei afacerii de tradiţie.  Hans Riegel junior se întorsese în Bonn după ce fusese ţinut  ca prizonier de război de către trupele americane. El a studiat ştiinţele economice la Universitatea din Bonn şi si-a dobândit titlul de doctor cu lucrarea despre „Dezvoltarea producţiei de zahăr la nivel mondial din timpul şi de după cel de-al Doilea Război Mondial.”  De tânăr s-a concentrat pe dezvoltarea unor dulciuri inedite în funcţie de preferinţele copiilor şi tinerilor. Acesta a avut numeroase hobby-uri precum pilotatul elicopterului şi vânatul.  Pentru dezvoltarea dulciurilor s-a inspirat din serialele pentru copii şi din revistele cu benzi desenate.  Hans Riegel, care nu a avut copii, a primit mai multe distincţii: posesor al unui paşaport austriac, Riegel a fost recompensat cu „Cel mai înalt premiu de onoare al Republicii Austriece” şi a primit titlul de membru al legiunii de onoare franceze.  
Haribo are în prezent 15 sedii în Europa şi în jur de 6.000 de angajaţi. Profitul anual este de în jur de 2 miliarde de euro pe an.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets