Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 25 noiembrie 2013

Băuturile răcoritoare îi fac pe copii agresivi

     Se întâmplă des să vedem cum copiii distrug brusc lucruri, atacă oameni sau îşi schimbă brusc comportamentul. 
    

    Explicaţia este următoarea: Copiii care consumă prea multe băuturi răcoritoare au tendinţa de a deveni
violenţi. Aşa reiese dintr-un studiu realizat recent. Experţii recomandă un consum cu măsură a acestor băuturi.
      Atunci când copiii dumneavoastră se transformă în nişte mici monştri ar trebui să aruncaţi o privire în frigider, deoarece în spatele comportamentului agresiv al acestora se află consumul excesiv de băuturi răcoritoare.
     Studiul a fost realizat în SUA pe un eşantion de aproximativ 3000 de copii de 5 ani. Rezultatul indică faptul că între comsumul  de băuturi răcoritoare şi comportamentul violent al copiilor există o legătură.
    Jumătate din copiii care au participat la studiu au consumat zilnic cel puţin un pahar de Icetee sau  Cola, mulţi dintre ei consumând chiar mai multe pahare pe zi. Pe durata studiului, copiilor le-au fost interzise jocurile video şi uitatul la televizor. Deja după consumul unui pahar de suc, copiii au început să dezvolte un comportament agresiv: au început să distrugă lucruri, să se bată sau să atace alţi oameni.
   Conform declaraţiilor nutriţionistului elveţian Stefan Fritz, reducerea consumului de zahăr şi de carbohidraţi precum făina albă şi pastele făinoase duce la o scădere a cazurilor de agresivitate. Acesta adaugă că ar trebui renunţat pe cât posibil şi la consumul de aditivi.

   Acest studiu nu ne dezvăluie, însă, substanţele care sunt responsabile pentru comportamentul agresiv. Acestea vor fi probabil explicate în următoarele studii. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets