Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 11 noiembrie 2013

Cum să vă feriţi de accesele de furie

         Iar v-aţi enervat azi? Din nou aveţi o relaţie tensionată cu şeful, cu colegii de muncă sau cu partenerul de viaţă?  Nu este bine, deoarece acest lucru vă poate îmbolnăvi.
        Furia poate duce chiar şi la cancer.

Încercaţi să evitaţi să urlaţi atunci când sunteţi nervoşi

       Încercaţi pe cât posibil să nu lăsaţi furia să atingă punctul culminant. Percepeţi furia, dar încercaţi totuşi să vă stăpâniţi. Imaginaţi-vă că furia este ca şi un nor care trece deasupra voastră până când cerul devine senin din nou.

Mestecaţi o bomboană cu un gust puternic sau muşcaţi dintr-un ardei iute

       La fel ca şi în managementul durerii, încercaţi să compensaţi furia printr-un stimul mai puternic.
Enervaţi-vă cu un scop bine definit
     Acest sfat se aplică atunci când sunteţi trataţi pe nedrept şi profitaţi de acest lucru pentru a schimba ceva. De exemplu atunci când un coleg prezintă o idee de-a voastră ca fiind a lui încercaţi să nu urlaţi. Mai bine spuneţi aşa pe un ton calm: „Aceasta este ideea mea pe care am povestit-o colegilor mei înainte de şedinţă. Am vorbit despre aceasta şi cu alţi colegi. În orice caz, ideea este bună şi de aceea consider că ar fi bine să o punem în practică”

Căutaţi-vă o persoană calmă care să vă fie model

      Există persoane care rămân calme indiferent de greutăţile pe care le suportă. De aceea, este bine să vă bucuraţi de compania lor. Observaţi cu atenţie modul cum acestea reuşesc să se stăpânească în faţa unor situaţii dificile.

Faceţi-vă furia antrenorul vostru personal

    Întâmpinaţi-vă furia dumneavoastră cu următoarea întrebare: Ce învăţătură trebuie dă trag din această situaţie? O să vedeţi că furia o să se mai domolească.

Imaginaţi-vă că vă aflaţi într-un film de comedie

      Umorul este prima victimă a furiei. Gândiţi-vă cum o să povestiţi prin ce încercare grea aţi trecut atunci când veţi reuşi să ieşiţi la liman. Imaginaţi-vă cum o să râdeţi atunci de experienţa neplăcută prin care aţi trecut.

Încercaţi să zâmbiţi

     Legătura dintre creierul nostru şi muşchii feţei este bidirecţională. Zâmbim deoarece ne simţim bine, dar în acelaşi timp ne simţim bine atunci când zâmbim.

Încercaţi să nu vă comparaţi cu alţii

     De foarte multe ori ne gândim în felul următor: colegul de muncă câştigă mai bine, are o maşină mai mare şi o soţie mai frumoasă. Jumătate din sursa furiei noastre rezultă din tendinţa continuă de a ne compara cu alţii. Analizaţi-vă doar situaţia dumneavoastră în mod onest. Dacă sunteţi în continuare nemulţumit, încercaţi să schimbaţi ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets