Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 2 ianuarie 2014

Un nou studiu indică faptul că somnul este deosebit de important pentru creier

     Este important să dormim bine. În cazul în care suntem privaţi de somn, sunt eliberate aceleaşi substanţe în creier ca şi cele eliberate în urma unei contuzii cerebrale. 

 Asta indică un nou studiu realizat de către nişte cercetători suedezi. Aceste studii efectuate la universitatea
din Uppsala care au fost publicate în revista Sleep ne oferă noi puncte de reper în vederea stabilirii importanţei somnului.
15 persoane care au participat la studiu au avut ocazia mai întâi să doarmă 8 ore şi apoi să stea treze toată noaptea. Atunci când nu dormeau s-a observat o creştere cu circa 20 la sută a concentaţiei de NSE şi S100b în sânge.
    Christian Benedict, profesor conferenţiar în neurologie care de altfel a condus studiul, a declarat următoarele: „În cazul unei contuzii cerebrale severe precum cea suferită de către Michael Schumacher, celulele din creier sunt distruse, iar acestea elimină substanţele NSE şi S100b în sânge”.
   Acesta menţionează că în cazul unei insomnii, concentraţia acestor substanţe nu este la fel de ridicată ca în cazul unei contuzii cerebrale.
   Un alt studiu recent publicat în revista Science indică faptul cî somnul creşte capacitatea creierului de a elimina substanţele nocive formate atunci când suntem treji.
  Benedict afirmă că dacă nu dormim, creierul nu mai are aceeaşi posibilitate de a elimina subtsanţele nocive şi rezultatul va fi dat de faptul că vom avea o creştere a concentraţiei de NSE şi S100B în sânge.
Somnul este foarte relevant pentru multe boli precum scleroza multiplă sau alzheimer. Un studiu din anul 2009 a indicat că lipsa de somn poate grăbi dezvoltarea alzheimerului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets