Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 17 februarie 2014

Cum să renunţaţi la zahăr

   O alimentaţie lipsită de zahăr nu este imposibilă, nici atunci când dorinţa de a consuma ceva dulce pune stăpânire pe noi, este de părere nutriţionistul Fredrik Paulún.

   Toată lumea tânjeşte după ceva dulce câteodată. Este şi normal deoarece ne face mai vioi şi chiar ne şi
binedispune. Din păcate, mulţi dintre noi exagerează în ceea ce priveşte consumul de produse bogate în zahăr. Atunci când mâncăm ceva dulce ne este foarte greu să ne oprim.
   Când consumăm produse bogate în zahăr ne simţim bine dispuşi pentru moment, însă atunci când zahărul dispare din sânge ne dispare buna dispoziţie. O alimentaţie bogată în zahăr pe termen lung poate avea nişte efecte considerabile în ceea ce priveşte luarea în greutate. Mulţi sunt conştienţi de acest lucru, însă puţini ştiu că o astfel de alimentaţie poate creşte riscul apariţiei cancerului, diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiace.
   Nutriţionistul Fredrik Paulún declară că luarea în greutate nu este atât de îngrijorătoare precum riscul de a te îmbolnăvi. Acesta este de părere că consumul de zahăr este aproape la fel de periculos precum consumul de băuturi alcoolice.  
   Întrebarea esenţială este dacă merită riscul deoarece zahărul nu ne conferă nicio substanţa nutritivă, ci o groază de calorii. Acesta ne face să ne simţim sătui astfel încât să nu putem să consumăm o mâncare adevărată. Excesul consumului de zahăr ne poate îmbolnăvi.
   Un bun început ar fi să nu consumaţi zahăr timp de o săptămână. Astfel, dorinţa de a consuma ceva dulce revine la un nivel normal şi astfel o să ne fie mai uşor să spunem nu zahărului, declară Fredrik Paulún care însuşi a încercat această metodă.  
   Atunci când băgăm în noi din când în când ceva dulce, organismul răspunde crescând producţia de grelină. Acest hormon irită centrul recompensei din creier şi ne face să ne dorim lucruri care să ne satisfacă rapid: alcool, droguri sau „ceva dulce”.
  Încercaţi să faceţi multă mişcare şi să dormiţi bine. Astfel, nu veţi mai avea o dorinţă aşa de mare de a consuma ceva dulce.

Aveţi grijă la capcanele ascune

Heringul marinat, sushi-ul sau mâncarea thailandeză sunt destul de gustoase, însă aveţi grijă deoarece acestea conţin o cantitate mare de zahăr.

Atunci să consumăm fructe?

Nutriţonistul afirmă că la fel cum ne recomandă să evităm consumul de zahăr ne recomandă să mâncăm fructe. Asta deoarece fructele conţin între 80 şi 85 la sută apă şi de aceea la fel de periculos ca atunci când consumăm o prăjitură sau un tort.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets