Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 24 martie 2014

În weekendul acesta trecem la ora de vară. Astea sunt efectele la care ne putem aştepta.

În weekend este timpul să dăm ceasul din nou înainte deoarece trecem la ora de vară. Specialiştii susţin că mulţi se vor afla în pericolul de a avea depresii sau de a face infarct.

Toată lumea are de suferit de pe urma acestei treceri la ora de vară, chiar şi animalele. Vacile, de
pildă, pot deveni agitate dacă nu primesc mâncarea la timp, declară Per Peetz Nielsen, profesor de etologie la Universitatea de Agronomie din Suedia.
Motivul pentru care dăm casul înainte este pentru a ne putea bucura de mai multă lumină pe perioada verii şi pentru a economisi energie. Cei care întotdeauna s-au împotrivit acestui proces sunt agricultorii, deoarece susţin că animalele lor care sunt dependente de rutinele zilnice vor fi afctate. Animalele devin agitate dacă nu mai primesc mâncarea la ora obişnuită.
Multe ţări se gândesc să renunţe la modificarea orei. Dintre cele 70 de ţări care respectă acest proces, Australia este cea mai afectată în domeniul agriculturii şi doreşte să renunţe astfel să rămână la ora de vară. Cu toate acestea, etologul Per Peetz Nielsen susţine că teoriile potrivit cărora vacile se pot îmbolnăvi sau laptele va fi mai rău la gust nu sunt adevărate.
Nielsen afirmă că nu există nicio dovadă ştiinţifică care să susţină aceste teorii. Acesta declară că vacile nu se îmbolnăvesc din punct de vedere fizic, ci doar sunt devin stresate pentru o scurtă perioadă.
Cei care sunt cei mai afectaţi de această tecere la ora de vară sunt oamenii. Deoarece trec de regulă câteva săptămâni până când ceasul biologic al oamenilor ajunge în fază cu noul fus orar, poate fi periculos pentru peroanele care suferă de anumite boli.
Există studii conform cărora în această perioadă cresc cazurile de infarct sau de suicid, declară Jerker Hetta pentru postul de televiziune suedez SVT.
Care sunt atunci avantajele aduse societăţii de către trecerea la ora de vară? În Suedia, de pildă, câştigurile sunt apoape inexistente. În SUA, însă, studiile recente indică faptul că consumul total de energie este redus cu 0,03 la sută. Studiile realizate în UE indică dimpotrivă faptul că astfel creşte nevoia de utilizare a aerului condiţionat şi instalaţiilor de încălzire.
Belarus şi Rusia au decis acum câţiv ani să renunţe să mai modifice ora şi să rămână la ora de vară. Cercetătorul Jerker Hetta consideră de asemenea că rămânerea la ora de vară este soluţia pentru a evita riscurile provocate de către modificarea orei. Acesta consideră că nopţile mai lungi şi rutinele zilnice sunt cea mai bună cale către sănătate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets