Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 5 mai 2014

Te simţi răguşit? Acidul îţi poate distruge gâtul şi cu timpul poate inflama, ataca şi eroda esofagul.

De cele mai multe ori când ne ducem la doctor atunci când ne doare în gât ni se spune că este vorba de o infecţie virală, că antibioticele nu ne vor ajuta şi că cel mai bine ar fi să ne ducem acasă să ne odihnim. 
Uneori problemele cu gâtul nu sunt cauzate de infecții, ci de refluxul gastroesofagian care face ca
acizii din stomac să se întoarcă în esofag producând afecțiuni ale gâtului. Din nefericire, aceste leziuni pot să ducă la cancer.
Cauza refluxului gastroesofagian este de obicei un defect al sfincterului dintre stomac și esofag. Unii oameni își dau seama că se confruntă cu această suferință prin dureri în gât sau îmbolnăvirea dinților din cauza acidului care îi erodează, sau astm.
Adeseori, medicii nu își dau seama de aceste simptome. Alte semen ale bolii sunt: arsuri la stomac, eructații, gust amar sau regurgitări.
Ceaiul, cafeaua, bomboanele cu mentă și cafeina produc reflux fiindcă acționează asupra sfincterului la fel ca și fumatul și alcoolul care produc mai mult acid în stomac. Alimentele acide precum sucul de fructe duc de asemenea la neplăceri.
Pentru a preveni refluxul esofagian trebuie să nu mâncați și să nu beți nimic cu trei ore înainte de culcare. Trebuie consultat medical care prescrie de obicei tablete de omeprazol de două ori pe zi timp de şase luni. Omeprazolul este o formă de inhibitor al pompei de protoni, reducând acidul din stomac. Alte remedii ar fi Gaviscon şi Rennies care neutralizează acidul. Dar toate medicamentele trebuie prescrise de medic.










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets