Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 13 iunie 2014

Fructele cu bobiţe sunt bune pentru sănătatea organismului

   Fructele înseamnă sănătate.
   O demonstrează şi cercetătorii eleveţieni care ne îndeamnă să nu ratăm fructele bace cu bobiţe
care sunt pline de virtuţi uluitoare pentru organismul uman.

Afinele

Afinele sunt adevărate leacuri de sănătate datorită conţinutului mare de tanin asociat cu coloranţi vegetali. Beneficie sănătăţii organismului sunt aşa numitele atocianine, care absorb radicalii liberi şi diminuează astfel riscul apariţiei cancerului. Fructele au efect antiinflamator şi combat agenţii patogeni din intestine prevenind astfel diareea.

Agrişele

Fructele mici galbene sau roşii care deseori prezintă peri menţin sănătatea organismului prin intermediul substanţelor biologice conţinute. În timp ce polifenolii printre altele îmbunătăţesc aprovizionarea cu substanţe nutritive a vaselor sanguine, carotinoidele protejează celulele şi ne întăresc sistemul imunitar. Cojile uşor păroase şi sâmburii mici comestibili conţine substanţe foarte sănătoase pentru sănătatea intestinelor. Conţinutul ridicat de calciu este benefic pentru persoanele cu tensiune mărită.

Căpşunile

Pulpa roşie deosebit de gustoasă a căpşunilor conţine 90 la sută apă. Căpşunile conţin cu 65 de miligrame la suta de grame o cantitatea mai mare de vitamina C decât lămâile şi portocalele şi o cantitate mai mare de săruri diuretice decât asparagusul, fiind astfel benefice pentru persoanele care suferă de reumatism sau gută. Fructele mai conţin şi o cantitate mare de magneziu care relaxează muşchii şi de vitamina B care măreşte concentrarea. Fierul şi manganul ne protejează de oboseală, dureri ale articulaţiei şi nervozitate.

Coacăzele

Coacăzele pot fi fie roşii, negre sau albe. Mai ales cele negre conţin o cantitate mare de vitamina C,  având 150 de miligrame  de vitamină C la suta de grame. Astfel, coacăzele au de trei ori mai multă vitamină C decât portocalele. Tocmai de aceea, coacăzele trebuie consumate în mod regulat.
Aceste fructe sunt adevărate campioane când vine vorba de cantitatea de calciu conţinută. Cocăzele conţin de două ori mai mult calciu decât merele şi căpşunile.

Murele

Murele conţin mai mult calciu şi caliu. Antioxidanţii vitamina A, C şi E protejează celulele organismului. Coloranţii îmbunătăţesc circulaţia şi au efect antibacterian şi aniinflamator. Pectina conţinută în cantităţi mari ajută la menţinerea unui nivel stabil al colesterolului.

Zmeurele

Fructele roşii aromate conţin pe lângă vitamina C care întăreşte sistemul imunitar şi multe substanţe minerale şi acizi fenolici. Zmeurle scand nivelul glicemiei şi preîntâmpină apariţia cheagurilor de sânge. Cei doi coloranţi roşii, quercitină şi chemferol menţin sănătatea inimii şi vaselor sanguine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets