Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 5 iulie 2014

Prea mult zahăr ne prosteşte şi ne face uituci

În ceea ce-i priveşte pe cei care consumă permanent mult zahăr se observă că se îngraşe şi devin mai proşti pe zi ce trece.
Fotoprinc: Prea mult zahăr nu este benefic pentru creier, avertizează cercetătorii americani
 La această concluzie au ajuns cercetătorii americani.

Conform publicaţiei „Journal of Physiology“, pentru realizarea studiului, cercetătorii de la Universitatea din California au administrat o soluţie bogată în zahăr la două grupe de şoareci timp de şase săptămâni. O grupă de şoareci a mai primit şi o doză de acizi graşi de Omega 3. Înainte aceasta, şoarecii se antrenaseră timp de cinci zile ca să găsească calea optimă de ieşire dintr-un labirint complicat. Rezultatele au indicat faptul că grupul de şoareci care a primit şi doza de acizi graşi a găsit calea de ieşire din labirint mult mai repede decât grupa formată din şoareci hrăniţi doar cu soluţia bogată în zahăr.
Acest studiu este primul de acest gen care arată că o alimentaţie bogată în mod constant în fructoză încetineşte activitatea cerebrală şi ne slăbeşte capacitatea de a ne aminti unele lucruri. Dacă consumăm mult zahăr pentru o perioadă îndelungată, va scădea capacitatea de învăţare şi de asimilare a informaţiilor. Acest avertisment este dat de cercetători şi celor care au de dat examene. Doar şase săptămâni în care consumăm în mod constant dulciuri şi limonadă sunt de ajuns ca să ne pierdem capacitatea de a ne concentra.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets