Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 29 octombrie 2014

Laptele poate duce la fracturi şi poate scurta viaţa

Potrivit unui studiu recent, laptele poate creşte riscul apariţiei fracturilor şi scurtează durata de viaţă. Ideea, potrivit căreia laptele ne întăreşte oasele este complet falsă, ba chiar dimpotrivă poate duce la creşterea riscului apariţiei fracturilor. 
Asta a descoperit un grup de cercetători din Uppsala, Suedia. Femeile care consumă mult
lapte au un risc extrem de ridicat de a muri. Acum doi ani, profesorul Karl Michaëlsson de la Universitatea din Uppsala a renunţat complet la lapte. În prezent, acesta bea iaurt în loc de lapte şi spune că mulţi ar trebui să facă ca şi el. Acesta împreună cu grupul său de cercetători de la Universitatea din Uppsala au publicat în British Medical Journal un studiu în care au descoperit că laptele poate scurta viaţa.
Acum mai bine de 20 de ani, între 1980 şi 1990, 61 000 de femei şi 45 000 de bărbaţi din Uppsala au participat la un sondaj de sănătate. Aceştia, care erau de vârstă mijlocie, au trebuit să răspundă cât de des mănâncă şi beau anumite alimente şi băuturi, printre care şi lapte.
Studiul recent indică faptul că un sfert dintre femeile care au participat la sondaj au murit, iar 17 000 dintre ele au făcut o formă de fractură.
Atunci când cifrele au fost comparate cu gradul de consum al laptelui, cercetătorii au obesrvat o legătură. Pentru fiecare pahar de lapte consumat, o femeie riscă să îşi scurteze viaţa cu 15 la sută.
            Karl Michaëlsson spune că femeile mureau şi înainte şi aveau un risc mare de a face fracturi dacă beau cantităţi mari de lapte. Şi bărbaţii aveau un risc ridicat de a muri din cauza consumului de lapte, însă la aceştia nu s-a observat o legătură în ceea ce priveşte riscul de a face fracturi. Acesta adaugă că nici la femei şi nici la bărbaţi nu s-a dovedit teoria răspândită potrivit căreia laptele întăreşte scheletul datorită cantităţii ridicate de vitamină D şi calciu. Dimpotrivă, pentru femeile care consumă cel puţin trei pahare de lapte pe zi riscul de a face fractură de şold creşte cu 60 la sută.
             Cele mai obişnuite cauze ale morţii erau bolile cardiovasculare, iar totul era cuzat de lactoza din lapte care constă din galactoză şi glucoză. Şoarecii de laborator care au fost injectaţi cu aceeaşi cantitate de galactoză, care corespunde cu 1-2 pahare de lapte, au îmbătrânit repede din cauza inflamaţiilor.

            Cercetătorii au făcut teste de sânge pe bărbaţii şi femeile din studiu care consumau mult lapte şi au observat o cantitate ridicată de galactoză care produce inflamaţii. Cu toate acestea, cei care consumau mult iaurt nu au avut aceleaşi rezultate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets