Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 17 octombrie 2014

Mare atenţie la băuturile energizante

Un studiu recent al organizaţiei mondiale a sănătăţii indică faptul că băuturile energizante sunt destul de periculoase pentru organism mai ales dacă acestea sunt amestecate cu alcool. 
Îngrijorător este dat de faptul că consumatorii acestor băuturi sunt din ce în ce mai tineri.

Deja 18 la sută dintre copiii de sub 10 ani consumă băuturi energizante. Mai mult de două sferturi dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani beau astfel de băuturi, iar 30 la sută dintre adulţi sunt şi ei consumatori de băuturi energizante.
Consumul de băuturi energizante poate duce la palpitaţii, tensiune ridicată, vărsături, crampe şi chiar şi la insuficienţă cardiacă, potrivit studiului. Chiar şi obezitatea şi apariţia cariilor sunt indicate drept posibile cauze ale consumului de băuturi energizante. Până acum au fost studiate doar efectele cofeinei conţinute de astfel de băuturi pentru sănătate.
Efectul de creştere a concentrării şi productivităţii datorat de taurina conţinută nu a putut fi dovedit până acum. Acesta este explicat deocamdată doar prin concentraţia ridicată de zahăr şi cofeină.
Potrivit unui studiu realizat de către Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară, mai mult de 70 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani amestecă băuturile energizante cu alcool. Pericolul dat de un asemenea amestec este destul de mare.
Consumul de băuturi energizante şi practicarea unui sport pot avea efecte nocive. De pildă, un american de 28 de ani care a băut trei doze de băuturi energizante şi apoi a jucat un meci de baschet a suferit un stop cardiac şi după trei zile a murit.
Normele europene vor fi mai viguroase în ceea ce priveşte băuturile energizante. Acestea vor trebui să aibă pe etichetă avertismente de tipul: „Conţinut ridicar de cofeină. Nu este indicat pentru copii, femei însărcinate sau femeile care alăptează.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets