Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 13 octombrie 2014

Sunt adevărate aceste mituri despre răceală?

Atunci când afară este frig, bate vântul, sau este umed, ar trebui să ne protejăm corpul în mod deosebit. 
Aşa cum veţi putea afla şi mai jos, răceala nu poate fi combătută prin transpiraţie
Chiar dacă frigul nu ne provoacă în mod automat o răceală, acesta ne slăbeşte sistemul
imunitar, astfel încât viruşii devin ceva mai puternici.
Cu toţii ştim remediile clasice împotriva răcelii precum laptele fierbinte cu miere, vitamina C sau transpiratul pentru uciderea microbilor.
Mai jos sunt prezentate cele mai cunoscute mituri legate de răceală.

Să tragem de nas în loc să ne ştergem nasul

Este indicat să tragem de nas mai des în loc să ne suflăm mereu nasul. Asta deoarece atunci când ne suflăm nasul se formează o presiune imensă în faringe, presându-se viruşii de răceală în polipii nazali, putând cauza astfel o inflamaţie dureroasă.

Să bem lapte fierbinte atunci când ne doare în gât

Se recomandă consumul de lapte fierbinte cu miere atunci când ne doare în gât deoarece fierbinţeala ne calmează gâtul. Pentru a nu distruge substanţele nutritive din miere, laptele ar trebui mai întâi fiert separat, apoi lăsat un pic la răcit şi după aceea se pune mierea.

Antibioticele ne ajută întotdeauna

Deseori ne sunt prescrise antibiotice împotriva răcelilor persistente. Nu ne ştie exact, dacă ne ajută mereu, deoarece antibioticele acţionează doar împotriva bacteriilor. O răceală este cauzată de un virus.

Să ne lăsăm vaccinaţi

Din păcate, mulţi cred că vaccinul antigripal ne scapă de tuse sau răceală. Vaccinul ne protejează, însă, doar de acei viruşi numiţi viruşi gripali. Viruşii care cauzează tusea sau răceala sunt altfel de viruşi.

Vitamin C este eficientă împotriva răcelii

Deseori ne tratăm răceala cu un consum ridicat de vitamină C care ne întăreşte sistemul imunitar. Totuşi, este prea frumos ca să fie adevărat, deoarece nu putem să combatem răceala doar cu vitamina C. Organismul nu poate reţine vitamina C. Pentru a ne întări sistemul imunitar pe termen lung, ar trebui să mâncăm foarte multe legume şi fructe.

Transpiratul ucide viruşii

Mersul regulat la saună ne poate ajuta să ne întărim sistemul imunitar pe termen lung, însă transpiratul nu ucide viruşii . Este indicat chiar să evităm să mergem la saună atunci când suntem răciţi, deoarece temperaturile înalte ne solicită mult oganismul şi putem să îi molipsim şi pe ceilalţi de la saună.

Nu faceţi sport atunci când sunteţi răciţi


Din nefericire, un singur lucru ne ajută atunci când suntem răciţi: odihna. Sportul solicită organismul inutil şi încetineşte procesul de vindecare. În cele mai rele cazuri, riscăm chiar să facem i inflamare a muşchilor inimii. Astfel, rămâneţi la pat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets