Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 14 noiembrie 2014

10 mituri despre slăbit

Se spune că slăbim dacă bem oţet din cidru de mere, că carbohidraţii sunt periculoşi sau că e indicat să sarim peste micul dejun. 
Dietista suedeză Josefine Jonasson a analizat zece mituri obişnuite despre slăbit.

1.      Slăbim dacă bem oţet din cidru de mere
FALS. Oţetul din cidru de mere poate reduce indicele glicemic al mâncării şi astfel este posibil să obţinem senzaţia de săţietate. Cu toate acestea, Josefine susţine că nu este o metodă potrivită pentru a slăbi.
2.      Slăbim dacă bem multă cafea
FALS. Cofeina poate intensifica procesul de ardere a grăsimilor într-o oarecare măsură, dar nu face minuni. Pe de altă parte, cafeaua ne face mai vioi şi astfel putem da mai mult randament în pauza de exerciţii.
3.      Ne îngrăşăm dacă mâncăm seara
Nu este adevărat că nu este indicat să mâncăm după ora şase după-amiaza. Cu toate acestea, ne putem îngrăşa dacă mâncăm mult înainte de culcare. Organismul nu este făcut pentru a prelucra un surplus de energie seara, însă principalul motiv pentru care ne îngrăşăm este că mâncăm mai mult decât avem nevoie.
4.      Carbohidraţi precum cartofi, paste, orez şi pâine trebuie evitaţi dacă vrem să slăbim
FALS. Nu trebuie renunţat la carbohidraţi. Trebuie doar să reducem cantitatea de carbohidraţi consumată. Ceea ce trebuie exitat sunt mesele care sunt bazate în mod exclusiv pe carbohidraţi. Potrivit dietistei suedeze, se indică o cantitate de 80 sau 160 de grame de orez sau paste sau 2-3 cartofi pe zi pentru cei care doresc să slăbească sau doresc să se păstreze în formă.
5.      Dacă sărim peste micul dejun slăbim mai repede
Nu chiar. Dacă reducem cantitatea de calorii slăbim, însă există riscul de a recupera cantitatea de calorii mai târziu şi astfel sărim peste micul dejun degeaba. De aceea, nu este o bună strategie.
6.      Dacă faci exerciţii des poţi să mănânci tot ce vrei
FALS. Nu este deloc adevărat. Josefine afirmă că este adevărat că cu cât faci mai multe exerciţii poţi mânca mai mult, însă există anumite limite. Totul depinde de ce înseamnă pentru dumneavoastră ”multe exerciţii”.
7.      Cu cât consumăm mai puţine calorii pe zi cu atât mai mult slăbim.
Nu chiar. Potrivit dietistei suedeze, este adevărat, însă dacă mâncăm mult prea puţin atunci scade din intensitate procesul de ardere a grăsimilor şi metabolismul şi astfel procesul de slăbire durează mai greu decât de obicei.  
8.      Unele alimente precum ardeiul iute sau căpşunile ard grăsimile
Nu chiar. Desigur că condimentele puternice intensifică procesul de ardere a grăsimilor, însă efectul este marginal. Potrivit dietistei suedze, ne ardem grăsimile doar dacă facem mişcare.
9.      Mâncarea vegetariană este mai slabă decât cea obişnuită
FALS. Nu este adevărat. Desigur că este adevărat în unele cazuri, însă nu carnea este principala sursă de grăsime şi mai degrabă garniturile. Josefine susţine că mâncarea vegetariană poate fi mai grasă uneori decât cea obişnuită din cauza uleiurilor, nucilor sau alunelor care sunt consumate de obicei.
10.  Dacă bem multă apă ziua atunci slăbim
FALS. Dietista suedeză susţine că nu slăbim dacă consumăm multă apă. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets