Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 29 decembrie 2014

Asta se bea pe glob de sărbători

  Noi, românii ne-am obişnuit să ciocnim un pahar de şampanie la puntea dintre ani. 
  Pe glob, însă, se folosesc diverse băuturi pebtru a marca trecerea dintre ani. Acestea sunt cele mai
cunoscute exemple :
1. Vin chaud, Franţa
Vinul acesta se prepară din vin roşu, suc de lămâie, cuişoare, scorţişoară şi zahăr.
2. Şampanie, Franţa
Această băutură nu are nevoie de prezentare, fiind cea iubită şi cea mai cunoscută.
3. Coquito, Puerto Rico
Această băutură seamăn ca şi aspect cu eggnog-ul American bazat pe ouă. Coquito, însă, nu conţine ouă, ci se prepară cu lapte de nucă de cocos, rom alb, extract de vanilie, scorţişoară, lapte praf şi condensat.
4. Glögg, Suedia, Norvegia şi Danemarca
Seamănă la culoare cu vinul chaud francez, însă are o tărie dată de votcă şi arome de ghimbir şi vanilie.
5. Glühwein, Germania
Vinul fiert traditional german
6. Vin Greyano, Bulgaria
Această versiune bulgară de vin fiert conţine felii de mere, miere şi un pic de piper
7. Wassail, Marea Britanie
Fierbinte şi picantă, această băutură tipic britanică e bazată pe cidru, rom alb, scorţişoară, cuişoare şi ghimbir.
8. Mulled wine, Marea Britanie
Vinul fiert englezesc este la fel ca şi cel francez, însă mai conţine şi un pic de ghimbir, suc de lămâie şi portocale.
9. Cola de Mono, Chile
O traducere a acestei băuturi ar fi “coadă de maimuţă”. Aceasta se consumă rece, cu cuburi de gheaţă. Băutura esre un amestec de lapte, apă, cuişoare, nucşoară, scorţişoară, zahăr şi cafea solubilă la care se adaugă nişte brandy american. Cola de Mono se serveşte după ce este lăsată câteva ore în frigider.
10. Vodka, Rusia
Ruşii nu îşi schimbă băutura lor tradiţională nici de sărbători. Vodka se bea cu orice ocazie în pahare mici.
11. Sorrel punch, Jamaica
Această băutură poate fi consumată atât de copii (versiunea fără alcool) cât şi de adulţi (versiunea cu rom), fiind tipică în Caraibe. Este preparată din apă, zahăr, scorţişoară, ghimbir, cuişoare şi flori de hibiscus. Se fierbe şi se lasă apoi la rece două zile. Băutura se serveşte rece.
12. Eggnog, SUA
Această băutură este simbolul sărbătorilor de iarnă pentru americani, fiind preparată din brandy, rom, lapte, albuşuri de ou, zahăr şi gălbenuşuri de ouă bătute cu zahăr şi smântână. Totul se pune la fiert într-o cratiţă. Eggnog-ul se poate bea atât rece cât şi cald.
13. Lait de poule, Canada
Aceasta este versiunea francofonă de eggnog. În loc de brandy şi rom se pune whisky.
14. Café de olla, Mexic
Această băutură mexicană este fără alcool. Conţine apă, zahăr brun, cafea solubilă, scorţişoară şi serveşte caldă. Versiunea cu alcool se obţine prin adăugarea de rom sau brandy.
15. Bere, Estonia
Băutura tradiţională a acestei ţări se bea şi de sărbători.
16. Shrubb, Antile
Această băutură tradiţională din Antile se prepară direct în sticlă. Conţine rom alb cu aromă de fructe de citrice. Trebuie preparată cu o lună înainte de sărbători. Romul este lăsat trei săptămâni la macerat în sticlă cu coji de mandarine. În final se adaugă zahăr după gust.
17. Cava, Spania
Cava este vinul spumant spaniol produs prin aceeaşi metodă ca şi şampania franceză, dar cu soiuri diferite de struguri.
18. Grzaniec, Polonia
Versiunea poloneză de fin fiert se poate face atât cu vin cât şi cu bere încălzită şi condimentată.
19. Glögi, Finlanda
O altă versiune de vin fiert care mai conţine şi ouă, migdale şi stafide.
20. Tan, Armenia
 Aceasta este o băutură preparată din iaurt, sare, busuioc şi castraveţi tocaţi. Trebuie lăsată cel puţin o oră în frigider înainte de a fi consumată.
21. Bozicni punc, Croaţia
Această băutură este o altă variantă de vin fiert la care se adaugă lichior de caise şi zahăr vanilat.
22. Idromiele, Belgia
Băutura se prepară direct în sticlă prin amestecarea de sirop de miere, apă şi drojdie. După ce este lăsată la fermentat timp de 40 de zile, trebuie să aşteptăm încă o lună înainte de consum. Se consumă rece.
23. Jeropiga, Portugalia
Must, brandy şi zahăr. Astea sunt ingredientele de bază ale acestui lichior portughez. Jeropiga se consumă de regulă începând din luna noiembrie.
24. Hot Irish whisky, Irlanda
Această băutură este un whisky încălzit şi condimentat cu cuişoare şi îndulcit cu zahăr.
25. Kefirs, Lettonia

Kefirs este o băutură preparată din lapte fermentat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets