Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 11 februarie 2015

Soluţii rapide pentru calmarea durerile de dinţi

    Se intamplă deseori ca atunci când ne trage curentul sau când mâncăm ceva dulce să simiţim o durere de dinte.
    Dar ce ne facem dacă durerea apare în weekend, când majoritatea cabinetelor stomatologice sunt închise? 
 Există nişte remedii naturiste care ne pot ajuta să scăpăm de durere temporar.
     Medicul stomatolog Stefan Fröhlich de la cabinetul stomatologic din Marktplatz in Weyhe (Niedersachsen) a oferit pentru cotidianul german BILD nişte solutii rapide care oferă o alinare rapidă a durerii.
     Durerile de dinţi pot fi atenuate deseori cu un cub de gheaţă sau cu ceva rece. Pe lângă aceasta, ar mai ajuta să puneţi gheata între degetul mare şi cel arătător şi să o lăsaţi între cinci şi şapte minute. In acest loc trec nervii care sunt responsabili cu senzaţia de durere. Răceala amorţeşte şi atenuează durerea în 60 şi până la 90 la sută din cazuri.
   Un alt remediu ar fi ceaiurile. Ceaiurile de muşetel sau salvie sunt cunoscute drept calmante si ajută la inflamaţii. Se recomandă sa fie băute sau să se facă gargară. Adulţii pot folosi chiar şi băuturi tari precum coniacul. Acestea sunt bune dezinfectante. Acelaşi efect îl are şi apa caldă cu sare folosită drept gargară.
    Acupunctura poate face minuni atunci cand avem dureri dentare. Pe mâna dreaptă se află două puncte principale care pot fi de ajutor în acest sens.  Unul se află pe degetul arătător în partea stângă lângă unghie si celălalt se află pe încheietura mâinii pe acceaţi parte ca şi degetul mare. Apăsaţi puternic pe fiecare dintre aceste două puncte. Pe lânga aceasta, mai există nişte puncte ajutătoare precum mijlocul osului care desparte nasul şi gura. Apăsaţi şi aici puternic şi nu veţi mai avea dureri.
   O altă metodă ar fi să mestecaţi cuişoare în apropierea dintelui care vă doare sau să frecaţi dintele cu ulei de cuişoare. Astfel veţi anestezia temporar durerea. Mai puteţi să tocaţi mărunt o ceapă, să o înfăşuraţi într-o cârpă şi să o ţineţi pe obrazul unde se află dintele afectat.
  Uneori trebuie scos un dinte şi atunci au loc sangerari. Pentru a le opri se recomandă să poziţionaţi o cârpă curată de hârtie între maxilarul superior şi cel inferior în zona de unde curge sânge. Daca nu vedeţi o îmbunătăţire a situaţiei trebuie să mergeţi de urgenţă la medic.
  Pentru a alina durerile de dinţi la copii este indicat de cele mai multe ori un măr rece. Puneţi o bucată de măr în frigider şi apoi să i-o daţi copilului să muşte din ea. Răceala si masticaţia ajută în acest caz la alinarea durerilor.
În acest caz, mâncatul devine un adevarat chin. De cele mai multe ori, durerea de măsea poate declanşa si dureri de ureche sau cap.  Dacă durerea persistă, ar fi indicat să mergeţi la medic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets