Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 21 februarie 2015

Ce putem mânca și ce nu putem înainte de culcare ?

Nu puteți adormi? 
De vină poate să fie mâncarea consumată la cină. Unele alimente fac ca organismul să fie mai
activ decât trebuie să fie în timpul nopții.
Cei de la cotidianul suedez Expressen ne prezintă zece alimente pe care ar trebui să le evităm, respectiv să le putem consuma, înainte de a ne culca.
Știați, de pildă, că o friptură de curcan este mult mai bună decât cea de pui?
1.      Banane
Da, banana nu numai că este un fruct foarte bun pentru a fi consumat ca și gustare dintre mese, ci este chiar indicată în combinație cu exercițiile fizice. Bananele sunt bogate în calciu și magneziu care ne relaxează mușchii și combat stresul.
2.       Ciocolata neagră
Nu. Ciocolata neagră este data exemplu pentru că este bogată în substanțe nutritive și nu crește cu mult glicemia, însă pentru somn nu este deloc bună. Asta deoarece conține cofeină, care ne face mai vioi și ne îngreunează somnul.
3.      Lapte
Da. O cană de lapte cald se recomandă deseori pentru a putea dormi mai bine deoarece băutura albă conține aminoacidul tryptofan care are efect liniștitor. Stați în pat și vă tot întoarceți de pe o parte pe alta? Atunci sculați-vă și încălziți-vă niște lapte într-un castron. Beți împreună cu un pic de miere pentru a vă calma înainte de a face o nouă încercare de a adormi.
4.      Vin
Nu. Faptul că alcoolul împiedică somnul nu este nicio noutate. Toate băuturile alcoolice fie că e vorba de vin, bere sau rachiu ne fac să avem un somn agitat și ne determină să ne trezim des în timpul nopții și dimineața devreme.
5.       Cereale
Da. Carbohidrații sunt foarte buni pentru un somn bun. Cele mai indicate forme sunt cerealele integrale și quinoa.
6.       Mâncarea indiană
Nu. Asta deoarece mâncarea indiană conține atât condimente puternice cât și multă grăsime, reprezentând un pericol dublu pentru somn. Mâncarea condimentată deseori ne dă arsuri care ne îngreunează serios somnul.
7.      Cartofi dulci
Da. Asta deoarece asemeni bananelor sunt bogați în calciu care ne relaxează mușchii.
8.       Pui
Nu. Vă puteți gândi că puiul este destul de inofensiv, însă nu este așa deoarece proteina îngreunează procesul de digestie. Astfel, organismul este mai activ decât ar trebui să fie de obicei noaptea. Cu toate acestea, dacă adăugăm niște carbohidrați am putea oarecum să mai neutralizăm din efect.
9.       Curcan
Da. Probabil vă întrebați de ce curcanul merge, dar puiul nu. Carnea de curcan conține fără îndoială proteine care îngreunează procesul de digestie, însă mai conține și tryptofan, care ne ajută să ne relaxăm și să putem să dormim.
10.  Cheeseburger

Nu. Probabil că nu este deloc surprinzător deoarece hamburgerii în general ne solicită foarte mult organismul. În primul rând grăsimea este răspunzătoare de acest lucru. Aceasta stimulează producția de acizi care la rândul lor ne pot da arsuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets