Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 26 martie 2015

Cum să te trezești dacă ai o paralizie în timpul somnului

Paralizia din timpul somnului este acel sentiment terifiant în care ai impresia că ai rămas paralizat la pat și nu te mai poți trezi. 
În acest timp nu mai poți să te miști sau să țipi și de cele mai multe ori poți vedea din pat
camera unde te afli, dar te simți paralizat și nu poți face nimic. Această experiență este foarte înspăimântătoare deoarece simțim că suntem treji dar nu putem să ne mișcăm sau să vorbim.
Adevărul este că paralizia din timpul somnului este un eveniment biologic și nu avem niciun motiv de a ne face griji. Nu suntem pe moarte, ci este o problemă minoră întâlnită la nivelul proceselor chimice din creier. Dacă această paralizie intervine des, atunci ar fi indicat să faceți schimbări de stil de viață.
Asta trebuie să faceți atunci când aveți o paralizie în timpul somnului:
1. Nu vă zbateți
Dacă vă simțiți paralizați la pat și nu puteți să vă mișcați nu vă zbateți. Dacă vă zbateți veți intensifica experiența. Nu numai că asta vă ca crește sentimentul de a fi paralizat ci și cel de teamă declanșând centrele emoțiilor ale creierului și întărind acest coșmar lucid. Să vă controlați teama ese cel mai important în astfel de momente.
2. Dați-vă bătuți și nu vă împotriviți
Încercați să vă relaxați când experimentați un astfel de moment. Chiar dacă vă simțiți împinși în saltea nu faceți nimic.
3. Mișcați-vă degetele de la picioare
O altă tactică excelentă care funcționează deseori este să vă mișcați extemitățile precum degetele de la mână sau picioare. Majoritatea sentimentelor de paralizie sunt simțite la stmac, piept și gât. Astfel, concentrați-vă pe degetele de la picioare și încercați să șe mișcați. În cele mai multe cazuri, o astfel de tactică alungă paralizia.
4. Strângeți-vă pumnul
Aceasta este o variație a metodei cu degetele de la picioare. Strângeți-vă pumnul și apoi dați drumul.
5. Concentrați-vă pe respirație
O altă metodă ușoară de a opri aceste coșmaruri este să aveți o respirație controlată. Prin aceasta ușurați senzația de durere de piept care de multe ori apare când aveți o paralizie în timpul somnului. De cele mai multe ori respirația este afectată de sentimentul de panică și de aceea simțim că ne sufocăm. Încercați să respirați normal ca să vă puteți trezi fără nicio problemă.
6. Gândiți-vă la ceva frumos
Cei mai mulți care experimentează așa ceva recurg la credință și încep să se roage. Încercați să vă gândiți la o persoană pe care o iubiți sau admirați. Gândiți-vă la o persoană care vă poate calma, o persoană asociată cu pacea, iubire și siguranța. Aceasa poate să fie Iisus, Dalai Lama, nu contează.
8. Încercați să tușiți
La fel ca și respiratul, tusea poate fi regulată automat sau conștient. Dacă încercați să tușiți veți pute în unele cazuri să vă treziți din coșmar.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets