Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 10 martie 2015

Invenţii făcute de femei




Invenţiile care au schimbat istoria nu au fost făcute numai de bărbaţi, ci şi de femei. Iată marile invenţii pe care femeile le-au oferit omenirii.
 
Vesta antiglonţ

În 1965, chimista polono-americană
Stephanie Kwolek a realizat fibra de kevlar, de cinci ori mai tare decât oţelul. Descoperirea a fost utilizată pentru fabricarea vestelor antiglonţ. Kwolek îşi propusese de fapt să fabrice cauciuc.

Wifi
Hedy Lamarr a devenit celebră pentru că a realizat primul nud din istoria cinematografiei.
Nu se ştie însă faptul că Lamar a patentat în 1941 un sistem de comunicare prin radio pentru teleghidarea torpilelor telecomandate. Mulţi ani mai târziu, va fi utilizată pentru dezvoltarea Wifi (pentru a înţelege termenul de wifi citiţi aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi)
Monopoli
Cine nu cunoaşte jocul Monopoli ?
Însă puţin se ştie că, iniţial, se numea The Landlord's Game, un joc creat de Elizabeth Magie ca o formă de a-şi bate joc de capitalism după mai mulţi ani, jocul a fost furat şi vândut la Parker Brothers, care l-au transformat în Monopoli modern.

Berea
Deşi pare surprinzător, potrivit istoricului britanic Jane Payton, băutura alcoolică consumată la greu de bărbaţi a fost fabricată de femei. Cercetătoarea semnalează că originea berii datează de acum 7.000 de ani din Mesopotamia şi Sumer, unde era produsă doar de femei.

Injecţii
Mulţi nu apreciază această invenţie. Însă nimeni nu poate contesta importanţa acesteia pentru dezvoltarea medicinei. Injecţia a fost inventată de Letitia Geer în 1899.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets