Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 7 mai 2015

5 lucruri pe care să nu le faci niciodată copilului



 Mulţi părinţi sunt
preocupaţi cum să asigure o dezvoltare sănătoasă a copilului lor. Darcia Narváez, doctor în psihologie de la Universitatea Notre Dame din SUA, explică modul în care trebuie trataţi copiii pentru a da cele mai bune rezultate în viaţă.


1. Nu-i ignoraţi niciodată ! De când sunt foarte mici, trebuie să fie în centrul atenţiei, chiar dacă încă nu ştiu să interacţioneze cu părinţii. Comunicarea cu copiii este vitală pentru o bună dezvoltare emoţională şi intelectuală.

2. Nu-i lăsaţi să plângă ! Lăsarea unui copil să plângă este tortură. Din punct de vedere fiziologic, când suferă, copiii devin anxioşi şi neîncrezători în ei înşişi şi în cei din jur. Ca să evite ca micuţii să plângă, părinţii trebuie să vegheze să nu-i  supere nimic.

3. Nu-i lăsaţi singuri ! izolarea este unul din cele mai rele lucruri care se pot face unei fiinţe umane. Copiii trebuie să fie în contact permanent cu părinţiilor pentru a se dezvolta normal. Imaginaţi- vă cum v-aţi simţi dacă v-aţi trezi singuri într-un loc pustiu.

4. Luaţi-i în braţe! Experta în psihologie spune că primele impresii pe care le are copilul privitoare la părinţii săi sunt fundamentale. Când sunt separaţi de părinţi, durerile micuţilor se acutizează. Când sunt luaţi în braţe, e cea mai bună alinare.

5. Nu-i pedepsiţi ! Unii părinţi inconştienţi îi bat pe copii încă de mici, când ei nici nu înţeleg ce au greşit. Este cea mai gravă greşeală. Pedepsele îi vor face pe copii să nu mai aibă încredere în părinţi şi în sine, va învăţa că e mai bine să-şi suprime interesele şi cu timpul comportarea lor va lăsa de dorit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets