Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 26 iunie 2015

11 alimente care combat cu succes diabetul


Diabetul face ravagii în societatea modernă.
Mulţi oameni devin supraponderali şi diabetul îi pândeşte. Alimentarea defectuoasă din cauza lipsei banilor contribuie de asemnea la favorizarea apariţiei bolii. Vestea bună este că există alimente care pot să combată cumplita boală.

1.     Guava

Acest fruct exotic este colosal. Guava fără coajă poate reduce absorbţia zahărului în sistemul circulator. E bogată în vitamina C şi poate reduce riscul de deteriorare a celulelor de către diabet.

2.     Carnea de vită

Unii nu recomandă carnea roşie, dar fac o mare greşeală, căci aceasta chiar combate diabetul. Alegeţi carnea slab, file. Proteinele combat foamea şi îngrăşarea şi reduc pofta de alimente nesănătoase. Mai puţină foame înseamnă, mai pzuţine ridicări de insulină.


3. Avocado


“Maşina verde” este supranumit avocado, care face foarte bine traectului digestiv.  E plin de grăsimi monosaturate şi încetineşte digestia, împiedicând zahărul din sânge să crească după mese. Grăsimea bună din avocado poate ajuta reversiunea efectelor de rezistenţă la insulină ţi stopează orice risc de diabet.

4. Seminţele de in


Micueţele seminţe negre pot lupta cu diabetul pe 3 căi. Sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase şi fibre care sunt o sursă excelentă de magneziu. Magneziul este un mineral important care ajută celulele să folosească insulina şi să metabolizeze grăsimea. Trebuie adăugate pentru mult timp în dietă în caz de diabet. Cumpăraţi-le în cantitate mare şi ţineţi-le în frigider. .

5. Untul de arahide

Untul de arahide poate crea o mai mare saţietate cu 2 ore faţă de carbohidraţi sau gustările sărace în fibre. Grăsimile monosaturate pe care le conţine sunt un sjutor sănătos pentru metabolism. Cumpăraţi mereu mărci ecologice.

6. Mangostan

Garcinia mangostana, sau mangostanul, este un fruct  care creşte în India şi Filipine. Este colosal în combaterea obezităţii şi reducerea inflamaţiilor din ţesutul adipos. Se găseşte la supermarketr, eum l-am văzut la Cora. Dinn păcate, e prea scump.

7. Merele

Un măr pe zi poate să nu ţinăm doctorul departe, dar poate să ajutre cu siguranţă. Merele sunt sărace în calorii, dar bogate înn fibre. Stopează foamea şi creşterile de insulinăn între mese. Contracarează colesterolul rău. Granny Smith şi Red Delicious sunt cele mai nutritive varietăţi de mere. Cel mai bun mic dejun pentru sănătate: felii de mere cu ovăz şi lapte.

8. Ouă


S-au făcut teste în Australia care au dovedit că cei care mănâncă ouă timp de 3 luni îşi pot controla apetitul, comparativ cu cei care nu consumă ouă. Persoanele cu diabet de tip 2 nu au arătat de asemene semne de creştere a colesterolului. Proteinele din ouă sunt pline de aminoacizi şi alţi nutrienţi vitali. Ouăle sunt de cea mai mare importanţă în lupta împotriva diabetului.


9. Peşte


O bine cunoscută problemă a diabeticilor este riscul de diabet. O porţie de peşte pe săptămână poate reduce riscul de boli de inimă cu 40%. Peştele conţine grăsimi care au un efect pozitiv în corp. Aceştia ajutăm la reducerea inflamaţiei în corp şi simptomele diabetului, cum ar fi rezistenţa la insulină.

10. Broccoli


Nici o listă de alimente sănătoase nu este completă fără această vegetală. Este considerată drept un superaliment. E plină de antioxidanţi şi vitamina C care sunt suficienţi pentru o zi numai de la o singură porţie. Are de asemenea o mare cantitate de crom, care regelează zahărul din sânge în vene şi artere.

11. Orz


Consumând boabe de orz poate reduce zahărul din sânge cu 70% după după mese. Orzul e capabil să încetinească digestia datorită fibrelor solubile, dând o energie susţinută. Este mai eficient chiar decât orezul brun, mai conţine crom, magneziu şi vitamina B1.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets