Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 20 iulie 2015

Adevărul despre carbohidrați

Mulți dintre cei care țin la aspectul fizic renunță la carbohidrați, deoarece se tem că garniturile de îngrașă. Fără mirare că mulți nutriționiști recomandă să renunțăm la alimente precum tăițeii.

 Dar oare ne îngrașă cu adevărat carbohidrații? Sabine Partheymüller de la centrul de
informate a consumatorilor din Baden-Württemberg vorbește despre aberațiile frecvente care sunt spuse despre carbohidrați.

Doar consumați peste măsură ne îngrașă carbohidrații

Multe diete moderne se bazează pe principiul să fie sărace în carbohidrați. Pe termen scurt funcționează într-adevăr, însă să spui că cerealele și cartofii de îngrașă este o percepție eronată. Sabine spune că pe de altă parte, caloriile din carbohidrați precum zahărul ne pot îngrășa într-adevăr. Produsele din cereale integrale pe de altă parte conțin fibre și sunt mai consistente, spune experta. Acestea ar fi de ajutor chiar la slîbit, însă o condiție necesară este mișcarea suficientă.

Furnizori de energie și fibre

Mulți nu știu că alimentele care conțin carbohidrați sunt indispensabile pentru o alimentare sănătoasă. Cerealele, cartofii și legumele nu numai că conțin vitamine și minerale importante, precum și fibre care asigură un intestin sănătos și previn multe boli digestive. Nu are sens să ne reducem consumul de carbohidrați, spune Partheymüller.

Separarea carbohidraților de albuș nu este necesară

Unii nutriționiști recomandă să consumăm separat alimentele care conțin carbohidrați și albuș. Recomandarea se bazează pe teoria potrivit căreia digerarea albușului și carbohidraților se împiedică reciproc. Partheymüller spune, însă, că nu există o dovadă științifică. Mai mult decât atât, multe alimente care conțin carbohidrați precum cerealele, cartofii sau legumele mai conțin și cantități considerabile de albuș astfel încât nu este posibilă o separare completă.
Câți carbohidrați sunt buni pentru noi?
Un subiect de dezbatere printre cei care au grijă de aspectul lor fizic este cât de mare trebuie să fie cantitatea de carbohidrați consumată. Societatea germană pentru alimentație recomandă să consumăm alimentele vegetale din cerale, legume și fructe care conțin o cantitate mare de fibre.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets