Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Nas înfundat, care curge...Cum vindecăm răceala?

      Banal, dar foarte contagioasă, răceala se ia adesea ca urmare a unui contact cu o persoană infectată (mai ales prin picături de salivă sau strângeri de mâini). Cu cât intervii mai rapid, cu atât e mai eficient.

    Nas care curge sau nas înfundat..după caz, iată toate soluțiile pentru tratarea răcelii acasă. Dacă
guturaiul vă gâdilă nările, pentru medici, este bine cunoscut: „O răceală tratată durează o săptămână, iar una netratată ține șapte zile.” Exisă, însă, soluții pentru a fi mai puțin rău.
      Nasul care curge, uneori însoțit de strănuturi repetate anunță adesea o răceală. Tratarea la acest stadiu permite utilizarea soluțiilor mai simple. Nu puneți picături în nas căci riscați să vă iritați mucoasele.
Soluțiile pentru tratarea nasului care curge
Uleiurile esențiale
Ele acționează repede și au proprietăți antivirale. Mai ales uleiurile esențiale de ravintsara și eucalipt de inhalat după ce le-ați picurat pe o batistă de hârtie.
Inhalațiile
Cu un inhalator sau cu un castron și un prosop. Căldura decongestionează. Ceea ce punem înăuntru nu e cel mai important, chiar dacă uleiurile esențiale și plantele sunt inhalate. Soluția trebuie să fie caldă, dar nu clocotită. De făcut în curs de o săptămână dimineața, la prânz (dacă se poate) și seara timp de circa 10 minute.  Răceala încetează în numai 2 zile în loc de cinci. Se recomandă sticta pulmonaria (remediu homeopatic) pentru obstrucția nazală, inhalații cu gențiane împotriva curgerii nasului și  a durerilor de sinusuri. Floarea de ochi se recomandă pentru nasul care curge și ochii care curg și ceapa împotriva strănuturilor.
     Etapa a doua a răcelii: se strănută, nasul curge rău. Mucoasa secretă la început un lichid mai vâscos, apoi mai gros, apoi aceste secreții devin mai lichide.
Soluții pentru această fază:
Pentru tratarea nasului care curge mizați pe antihistaminice, recomandate de un medici. Evitați să suflați adesea nasul pentru a elimina și a drena secrețiile. Spălați nasul pentru o curățare mai eficace. Un spray care conține nitrat de argint și oligoelemente este preferabil. De preferat este un spray izotonic cu ser neutru decât hipertronic îmbogățit cu sare, rezervat nasului înfundat. În farmacii există Humex, Fervex, spray Sterimar pentru copii și spray Humer pentru adulți.
În caz de nas înfundat.
Ca reacție la infecție, mucoasa nazală se congestionează și își triplează grosimea. Nasul nu e numai înfundat de secreții, dar și de umflarea mucoasei.
Soluții pentru nas înfundat
Sprayurile cu apă de mare sunt bune precum Marimer.
Uleiurile esențiale
Se utilizează cu ajutorul lămpii de aromaterapie sau prin inhalare. Se recomandă: Pranarôm și Puressentiel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets