Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 3 martie 2016

12 lucruri pe care le puteți face cu zațul de cafea

Zațul de cafea alungă respirația urât mirositoare, paraziții și murdăria impregnată în fibre. De asemenea, combate poleiul și curăță țevile.

1. Scăpați de respirația urârt mirositoare


Puneți mai întâi zațul la uscat pe o tavă de copt și apoi turnați-o într-un castron și puneți-o în frigider sau congelator. Va neutraliza toate mirosurile. Funcționează și în garderobe sau rulote care au un miros apăsător.

2.  Scăpați de gheață și polei

Presărați zaț de cafea pe aleile poleite. Zațul uscat funcționează pe post de balast care se aplică pe terenul înghețat. Nu are efect negativ asupra mediului și acidul ajută la topirea gheții.

3. Alungați pisicile

V-ați săturat ca pisicile vecinilor să alerge prin grădina dumneavoastră cu flori și să sape ca să-și îngroape excrementele? Atunci este indicat să presărați zaț de cafea și coji de portocale.

4. Scăpați de zgârieturile de pe mobilele din lemn

Dacă aveți zgârieturi pe o piesă de mobilier de culoare închisă puteți folosi zațul de cafea ca să scăpați de ele. Faceți o pastă groasă din puțin zaț și dintr-o lingură de ulei de măsline și aplicați pe zona cu zgârieturi.

5. Curățați vasele greu de spălat

Puțin zaț de cafea aplicat pe o cârpă vă poate ajuta să îndepărtați mizeria din tigăile de gătit și castroane. Aveți doar grijă să nu o folosiți și pe ceramice sau lucruri care se decolorează ușor.

6. Scăpați de păduchi

După ce faceți o baie câinelui sau pisicii dumneavoastră turnați 1-2 cești de zaț de cafea în blană și clătiți bine după aceea. Ucide păduchii și face și blana moale.
Ar fi indicat să testați mai întâi pe pielea animalului ca să vedeți dacă pielea nu se irită. La fel ca și oamenii și unele animale au pielea sensibilă.

7. Scăpați de mirosurile persistente de pe mâini

Țineți întotdeauna un borcan cu zaț de cafea sub chiuvetă. Data viitoare când curățați ceapă, usturoi, pește sau alte lucruri ale căror mirosuri rămân pe mâini luați puțin zaț de cafea și frecați-o pe mâini și apoi clătiți. Toate mirosurile vor dispărea.

8. Scăpați de praful cenușii de pe aragaz

Atunci când aveți de gând să curățați cenușa de pe aragaz, tunați mai întâi niște zaț umed de cafea și astfel veți scăpa de tot praful pe care îl făceați înainte.

9. Conferiți lemnului un "antik-look”

Dacă vrețo ca lemnul dumneavoastră să aibă un look unic folosiți zațul de cafea.

10. Curățați țevile

Cu zaț de cafea, apă și puțin detergent de vase puteți să curățați atât țevile de la bucătărie cât și cele din baie. Turnați mai întâi zațul, api trei picături de detergent și o cană cu apă fiartă. Puteți să turnați doar zațul în toaletă și țeava e de ajuns ca să se curețe țeava.

11. Flori cu culori mai vii

Zațul de cafea pus în pământ va reduce indicele pH-ului vă va da niște flori cu culori mai vii. Funcționează la fel de bine și la florile de apartament.

12. Obțineți o recoltă mai bogată

Spre deosebire de râme, melcii și alte insecte precum furnicile nu iubesc acidul din cafea și nu se vor apropia de pământul presărat cu cafea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets