Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 1 iulie 2016

Ce faci când îți curge sânge din nas?

Sângerările nazale sunt adesea benigne, dar neplăcute și trebuie stopate. Pot să apară în ura unor traumatisme ușoare sau să fie declanșate de temperaturi crescute sau aer ambiant uscat. Cum se oprește hemoragia rapid? Trebuie cunoscute câteva metode pentru a acționa rapid.
Se apleacă înainte capul și nu pe spate.
Această acțiune
evită îndreptarea sângelui spre stomac. Suflați ușor nasul să îndepărtați micile cheaguri. Strângeți nările cu degetele, respirând pe gură, timp de circa 10 minute.
Faceți automasaj. Dacă sângele contiuă să curgă, aplicați o vată hemostatică, Masați punctul care se află în centrul frunții, în vecinătatea părului. Faceți acest masaj circa 2 minute.
Puneți gheață. Frigul va contracta vasele de sânge și va provoca coagularea. După ce ați pus câteva bucăți de gheață într-un tifon, aplicați-le la rădăcina nasuluitimp de mai puțin de 3 minute, pentru a răci zona. Faceți asta mai ales când e cald.

Dacă situația nu se ameliorează ? Atunci apelați la medic pentru a vă examina și mai ales să vă ia tensiunea arterială. Trebuie să vă întrebe dacă ați luat medicamente, fiindcă o mică supradozare de anticoagulant, de exemplu, poate fi cauza sângerării de nas. În acest caz, medicul va adapta tratamentul. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets