Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 21 octombrie 2016

Coca Cola dietetică este aproape la fel de rea ca și cea normală

    Mulți dintre noi am renunțat la băuturile noastre favorite bogate în zahăr în favoarea alternativelor dietetice pentru a ne îmbunătăți sănătatea și pentru a nu ne îngrășa. Totuși, se pare că variantele dietetice de băuturi pot fi la fel de rele pentru voi, potrivit unui studiu.

    Oamenii de știință au descoperit că dacă bem doar două pahare de băuturi răcoritoare dietetice pe zi ne dublează riscul de a face diabet. Aceștia cred că băuturile dietetice ne dau mai multă foame determinându-ne să ne dorim gustări cu un conținut ridicat de zahăr. De asemenea, aceștia suspectează că îndulcitorii artificiali interferează cu bacteriile din intestine ceea ce ar putea declanșa diabetul.
   Echipa de cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia a studiat 2,874 de adulți care au terminat de făcut un jurnal de un an privind consumul lor de băuturi răcoritoare. Cei care au băut două sau mai multe băuturi îndulcite pe zi au fost de 2,4 ori mai predispuși să dezvolte diabetul de tip 2. Asta include băuturi cu o cantitate ridicată de zahăr și îndulcite artificial precum o coca cola dietetică. Un consum de cinci sau mai multe băuturi fără zahăr a crescut riscul cu 4.5 ori.
 De fapt, cercetătorii au descoperit că băuturile îndulcite artificial sunt aproape la fel de rele ca cele cu un conținut ridicat de zahăr. Aceștia au stabilit că fiecare 200 de mililitri de băutură bogată în zahăr consumați pe zi cresc riscul apariției diabetului de tip 2 cu 21 procente. În același timp, fiecare băutură dietetică a crescut riscul cu 18 procente, potrivit descoperirilor făcute publice în Jurnalul European de Endocrinologie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets