Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 15 octombrie 2016

De ce trebuie să ieșim afară? Ce facem iarna?

   Lipsa de vitamină D, care vine de la soare, ar putea să crească riscul apariției demenței, potrivit unui studiu.
  Este știut deja faptul că genele unei persoane pot crește pericolul dezvoltării demenței, la fel ca și fumatul sau supraponderabilitatea.

  Un nou studiu de la Universitatea din Edinburgh, însă, a descoperit că lipsa expunerii la soare poate crește riscul.
  S-a aflat că oamenii din întreaga lume cu un nivel scăzut de vitamină D au un risc mai mare de a dezvolta demență, cercetătorii sugerând ca pe viitor să fie îndrumați să ia suplimente sau să petreacă mai multi timp afară ca să se protejeze.
 Vitamina, pe care oamenii o obțin atunci când pieleaa lor este expusă la lumina soarelui ajută la curățarea surplusului de proteine care poate cauza boala Alzheimer. Asta s-a dovedit a fi o potențială cauză pentru demență alături de expunerea la aer poluat, pesticide și la un nivel ridicat de minerale precum aluminiul din apa potabilă.
 Aproape o treime din cazurile de Alzheimer din trecut au fost puse pe seama modului cum trăim, diabetul, fumatul, tensiunea arterială ridicată și obezitatea crescând riscul apariției bolii. O altă treime dintre are boala din cauza genelor, iar restul din cauza mediului în care trăim, un rol important dovedit având-ul vitamina D și poluarea.
 Vitamina venită prin lumina soarelui ajută la întreținerea vaselor de sânge din creier, care pot cauza demența vasculară atunci când sunt deteriorate.Vasele de sânge înfundate și care au scurgeri pot cauza pierderea memoriei, prin oprirea sângelui de a ajunge la celulele creierului, ulterior cauzând moartea.
 De asemenea, vitamina D stimulează celulele sângelui numite macrofage care ajută la curățarea surplusului format de proteina numită amiloid, care poate cauza pierderea memoriei.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets