Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 13 decembrie 2016

5 obiceiuri greșite care fac ca să ne îngrășăm

Simțiți deodată că blugii vă strâng îngrozitor? Aveți colăcei și burta crește?
Ei bine aveți grijă că asta înseamnă nu numai că vă îngrășați și e inestetic, ci și că riscați să faceți diabet tip 2, boli de inimă, congestive cerebrală, tensiune mare și alte boli. Așa că trebuie să știți ce obiceiuri greșite vă îngrașă, ca să nu creșteți riscurile de a vă îmbolnăvi.
1. LUAȚI GUSTĂRI TOT TIMPUL
Gustările în afara meselor principale nu fac decât să adăugați calorii inutile. Dacă simțiți nevoie de gustări, evitați alimentele procesate care dau dependență. Preferați o mână de migdale. Sunt bogate în acizi grași, dându-vă energia necesară, sunt execelente pentru a potoli pofta de carbohidrați și de dulciuri.
2. NU VĂ CONTROLAȚI STRESUL
Dacă nu vă controlați stările de stres, vă îngrășați. ”După un eveniment stresant, nivelul de cortizol din sânge rămâne ridicat un timp, ridicându-vă pofta de mâncare. Corpul crede că trebuie să mâncați, ca să vă alimentați după evenimentul stresant. Persoanelor stresate le este tot timpul foame. Și mai rău, corpul lor le cere să stocheze alimentele, dulciurile și grăsimile”, spune dr. Marilyn Glenville din Marea Britanie. Încercați să vă destresați cu o baie caldă, un masaj, un roman, muzică sau plimbare.
3. MÂNCAȚI ÎN GRABĂ
Mâncatul nu trebuie să semene cu o întrecere. Mâncați încet, mestecați bine, puneți furculița jos după fiecare îmbucătură. Nu uitați că e nevoie de timp pentru corpul uman pentru a înregistra că e plin. Cu cât mâncăm mai încet, cu atât ne îngrășăm mai puțin.
4. NU FACEȚI PAUZE DE DETOXIFIERE
Din când în când faceți pauze de la alimentele de fast food care vă îngrașă. Înlocuiți-le cu alimente sănătoase, fructe, nuci, semințe, humus și crudități.
5. NU COMANDAȚI PRIMUL SAU PRIMA
Când mergeți la un local să mâncați cu colegii încercați mereu să nu vă lăsați influențați de ei. Comandați primul sau prima ca să nu vă tenteze, să nu vă facă poftă și să comandați alimente care îngrașă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets