Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 29 decembrie 2016

Secretele vitaminei D

   Doar cei care sunt expuși la lumina soarelui primesc vitamina D care eeste destul de vitală. Totuși, la fel de important este să fim protejați suficient de razele ultraviolete. Asta înseamnă că prima condiție nu poate fi satisfăcută din cauza celei de-a doua. Oamenii care stau confortabil la soare spun
că își alimentează doza zilnică de vitamina D pentru a evita o posibilă deficiență. Totuși, cei care aplică pe piele creme de protecție solară mai primesc doza de vitamina D, deoarece razele solare nu pot pătrunde cum trebuie în piele?
  Pentru a răspunde la această întrebare sunt expuse următoarele informații legate de vitamina D:

1. Ce este de fapt vitamina D?

 Din punct de vedere tehnic nu este o vitamină ci forma anterioară a unui hormon. Vitamina D este importantă pentru funcționarea celulelor din întregul organism. De asemenea, aceasta are efect antioxidant, protejând celulele de efectele radicalilor liberi și, totodată, are efecte asupra musculaturii și oaselor.

2. Cum obținem vitamina D?

 Prin alimentație nu ne putem suplimenta suficient nevoia de vitamină D. Acesta se găsește în cantități mici în albuș și ficat precum și în preparatele de pește bogate în grăsimi cum ar fi somon și macrou. Cantitatea ce mai mare este obținută desigur prin expunerea la lumina soarelui. Dacă stăm 10 minute la aer curat și cu mâinile și fața expuse la lumina soarelui atunci obținem cantitatea suficientă de vitamină D.

3. Cum ne dăm seama că avem o deficiență de vitamină D?

 Pe termen lung, o deficiență de vitamină D poare duce la o fragilitate crescută a oaselor și la o slăbiciune a musculaturii. Desigur că putem simți această deficiență prin dureri articulatorii și stări de slăbiciune.

4. Cât de probabilă este o deficiență de vitamină D?

  Cei mai expuși sunt de regulă persoanele în vârstă și cei care ies foarte rar afară (este ceva obișnuit în țările cu temperaturi ridicate constante unde o mare parte din viață este petrecută în clădiri cu aer condiționat). La fel de expuse sunt persoanele care ies afară destul de acoperite. Dacă bănuiți că aveți o astfel de deficiență cel mai indicat este să mergeți să vă faceți un test de sânge.

5. Este necesar să luăm capsule de vitamina D?

  Din ce în ce mai mulți iau suplimente naturiste chiar dacă nici măcar nu suferă de o deficiență. Motivul principal este că în anii trecuți, "vitamina solară" a obținut renumele de remediu atotvindecător. Astfel, riscă să facă o supradoză. Indicat este să luăm capsule de vitamina D doar dacă a fost descoperită o deficiență de către medic.

6. Cremele de protecție solară împiedică producerea de vitamină D?

  Răspunsul este da, însă nu ar trebui să fie o mare problemă. Atunci când mergem dimineața spre locul de muncă de pildă nu avem nevoie de protecție solară.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets