Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Ce trebuie să faceți atunci când vă înecați mâncând

  Să te îneci atunci în timp de mănânci este îngrozitor. Totuși, în loc să vă panicați există niște metode ușoare care vă cresc șansele de supraviețuire.

1) Stați calmi


 Dacă vă panicați, gâtul dumneavoastră se va contracta și mai mult și va face și mai dificilă eliminarea obiectului care a rămas blocat.

2) Tușiți

 Dacă puteți, încercați să vă eliberați gâtul tușind. Dacă aveți un blocaj parțial va fi de ajuns ca să vă eliberați gâtul. Aplecați-vă în față în timp ce tușiți ca să permiteți și gravitației să vă ajute.

3) Atrageți atenția cuiva

 Dacă căile respiratorii sunt blocate complet nu veți putea să tușiți sau să scoateți vreun sunet și veți avea nevoie de ajutorul cuiva. Oriunde v-ați afla, atrageți imediat atenția cuiva. Nu faceți ceea ce face majoritatea, adică să fugă la baie. Înecatul cu mâncare se întâmplă deseori în restaurante și, în mod uimitor, oamenii care se simt rușinați vor să se ascundă imediat de ceilalți.

4) Metoda Heimlich

 Dacă nu este nimeni în apropiere, puteți să vă aplicați singuri metoda Heimlich. Poziționați pumnul în regiunea de sub cutia toracică și buric și folosiți cealaltă mână ca să apăsați puternic cu o mișcare sub formă de J. Alternativ, puteți să folosiți colțul unui scaun cu care puteți exercita o forță în acest loc împingând cu corpul în el.

5) Nu folosiți degetele

 Nu vă băgați degetele în gură ca să încercați să eliminați blocajul. În 9 din 10 cazuri, asta înrăutățește totul și face ca blocajul să fie mai puternic în trahee.

6) Nu faceți asta când mâncați.

 Ca să nu vă înecați încercați să nu râdeți sau să vorbiți în timp ce mestecați sau înghițiți, astea fiind unele dintre cele mai comune cauze ale înecării. De asemenea, sub nicio formă să nu vă aruncați dulciuri în gură și să încercați să le înghițiți. Sunt unele decese cauzate de acest lucru.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets