Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 4 februarie 2017

Adevărul juridic despre mineriada din 13 - 15 iunie 1990

Duminică 5 februarie 2017, de la ora 11.00, la Sala Pictura, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONALGeneralul Dan Voinea prezintă conferinţa cu tema "Adevărul juridic despre mineriada din 13 - 15 iunie 1990"
După ce, la finele anului trecut, în cadrul Conferințelor Teatrului Național, procurorul Dan Voinea lămurea o parte dintre aspectele neelucidate ale Revoluției din decembrie 1989, Dan Voinea va

susține o nouă conferință, pe 5 februarie 2017, de data aceasta cu dezvăluiri despre Mineriada din
1990. Noile informații oferite de conferențiarul Teatrului Național sunt cu atât mai așteptate cu cât, în decembrie 2016, Parchetul Militar anunța că în dosarul Mineriadei au fost puse sub acuzare pentru crime împotriva umanității mai multe persoane, printre care Ion Iliescu, Virgil Măgureanu sau Petre Roman. Reamintim că Generalul Dan Voinea este magistratul care a instrumentat, pe lângă dosarul Revoluției, și pe cel al Mineriadei din 1990. Cauza tergiversării cercetărilor în aceste dosare este, conform declarațiilor lui Voinea, „justiţia înregimentată politic, care a influenţat soluţionarea dosarelor menite să demaşte crimele din decembrie 89 şi pe cele de la mineriade. Aceleaşi forte care au acţionat represiv în ‘89 au acţionat şi în 13-15 iunie 1990”.

La conferință va participa și jurnalista Ramona Ursu, care va acorda autografe pe volumul Dosarele Securității. Marian Munteanu și Miron Cozma versus Piața Universității apărut în 2016. Volumul prezintă în amănunt legăturile cu fosta Securitate ale lui Marian Munteanu și Miron Cozma. Prețul unui volum este de 50 de lei.


Despre Gen. Dan Voinea
Dan Voinea (născut 23 iulie 1950) este general și magistrat român. Este procuror militar din anul 1982. Între anii 1997 și 2000 a deținut șefia Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. Generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al Revoluției din decembrie 1989 și cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Printre alte dosare instrumentate se numără și cel al atacului împotriva postului de radio „Europa Liberă”, cu sediul la München, comis de Carlos Șacalul la cererea lui Nicolae Ceaușescu, în 1981.
În 2006, Dan Voinea a fost numit în funcția de procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General. A fost propus de ministrul Justiției de atunci, Monica Macovei, primind apoi aviz favorabil de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi. Până în octombrie 2007 a deținut și interimatul șefiei Parchetelor Militare.
În 2008, șeful Ministerului Public, Laura Kövesi, a cerut revocarea lui Voinea din funcția de adjunct al șefului Secției Parchetelor Militare pentru folosirea defectuoasă a resurselor umane ale secției. Ea l-a acuzat de nefinalizarea nici după 18 ani a dosarelor revoluției și mineriadelor. Prin decrete semnate de Președintele Traian Băsescu, în 20 martie 2009, generalul maior magistrat Dan Voinea a fost revocat din funcția de procuror șef adjunct al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 1 aprilie a fost pensionat.
În 2009, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins cererea lui Voinea de reîncadrare în funcția de procuror civil la Parchetul instanței supreme.
În prezent, Dan Voinea este avocat și conferențiar al Universității „Titu Maiorescu”.



Pentru mai multe informaţii legate de bilete:
021.314.71.71 (Agenţia de bilete)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets