Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 4 martie 2017

De ce este atât de important să mâncăm citrice

Când ne gândim la citrice imediat ne gândim că sunt bogate în vitamina C. Însă sunt mult mai de folos decât pentru atât. De când suntem copii știm că e important să mâncăm portocale, mandarine, grepfrut în mare cantitate pentru a combate gripa. Dar iată pentru ce sunt de mare folos.

Reduc
simptomele de gripă
O portocală și o lămâie conți circa 50 mg de vitamina C, iar grepfrutul 30 mg. Mâncând citrice nu evităm să răcim sau să facem gripă, însă reducem gravitatea simptomelor și durata.
Sunt o sursă de fibre
O portocală conține circa 1,6 g de fibre, la fel și un grepfrut,  iar o mandarină 1,8 g. Cantitatea recomandată de fibre este între 20 și 30 de grame. Alimentele bogate în fibre dau senzație de sațietate, deci sunt perfecte pentru cei care țin cure de slăbire.
Fac bine la inimă
Flavonoizii pe care citricele îi conțin ajută la îmbunătățirea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Grepfrutul roz în special e bogat în antioxidanți care contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău LDL.
Au un indice glicemic scăzut
Citricele au un indice glicemic scăzut, asta înseamnă că eliberează glucoza în organism mai lent furnizând o cantitate de energie constantă mai îndelung și dă o senzație de sațietate mai mare decât alte alimente.
Sunt bogate în potasiu
Nu numai bananele, și citricele sunt bogate în potasiu, o sare minerală esențială pentru starea noastră de bine. Când avem carențe de potasiu, ne confruntăm cu slabă tonicitate musculară și oboseală. Potasiul reglează raportul acido-alcalin al sângelui, reglând echilibrul hidric al corpului.
Ajută la absorbția altor nutrienți
Datorită vitaminei C și a acidului citric, ajută organismul să absoarbă fierul conținut în alte alimente, în special pentru producerea de globulele roșii. Este bine să fie însoțite cu carne, pește, legume verzi.
Sunt hidratante
Ca multe fructe, citricele conțin multă apă. Deci ajută la hidratarea corpului și contribuie la furnizarea cantității de lichide de care organismul are nevoie.
Ajută la menținerea tânără a pielii
Vitamina C conținută în citrice are rolul de a produce colagen, o proteină din țesutul conjunctiv care ajută la menținerea pielii tinere și elastice, reducând producerea ridurilor.
Ajută la pierderea greutății

Citicele au puține calorii. De aceea sunt ideale pentru dietele de slăbire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets