Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 30 mai 2017

Premieră senzațională

UMBRE, o poveste de dragoste aproape incredibilă, 

în premieră pe ţară la TNB


După o avanpremieră bine primită de public şi de autoarea însăşi, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunţă marţi 6 şi miercuri 7 iunie 2017, de la ora 19.30, premiera spectacolului UMBRE de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. 
Unul din cei mai apreciaţi regizori ai tinerei generaţii, cu un debut promiţător în 2010  la Teatrul Maria Filotti din Brăila şi o serie de confirmări ulterioare, spectacole realizate pe scene din Bucureşti, Piatra Neamţ, Ploieşti sau Tulcea, Vlad Cristache ne propune de data aceasta o piesă de tip puzzle, din care nu lipsesc câteva accente de policier, în care se intersectează destinele a trei familii marcate de pierderi şi despărţiri, o poveste palpitantă şi un spectacol emoţionant despre puterea de a lua viaţa de la capăt în orice condiţii.
Cu o distribuţie excepţională ce reuneşte apreciaţi actori ai scenei româneşti, din trei generaţii,
Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu, Emilian Mârnea, UMBRE se joacă la Sala Atelier, acolo unde trăirile actorilor şi respiraţia întretăiată de emoţie a spectatorilor aproape că se ating.
Piesa a mai cunoscut o montare chiar în regia autoarei, în 2012, la Teatrul Naţional din Catalonia, pe care Marilia Samper o consideră drept un moment important în cariera sa. A mai pus în scenă şi alte piese, proprii şi de alţi autori. Născută în Brazilia, în 1974, dintr-un tată spaniol şi o mamă braziliană, Samper obişnuieşte să scrie în castiliană, după care textele ei sunt traduse în catalană. Desemnată dramaturg-rezident al Sălii Beckett din Barcelona pentru stagiunea 2016-2017, ea urmează să-şi monteze pe această scenă piesa La alegria/Bucuria. Cu UMBRE, autoarea mărturiseşte: „Mi-am dorit să scriu despre absenţă şi, până la urmă am ajuns să scriu o poveste de dragoste. Proiectul s-a născut din dorinţa mea de a scrie despre ceea ce mă emoţionează. Îmi place să fac speculaţii despre cum se poate trăi, simţi, suferi. Despre cum facem faţă unei situaţii de suferinţă extremă. Nu mi-am dorit un thriller, sau o poveste poliţistă, ci o poveste despre personaje care se confruntă cu absenţa”.
Următoarele reprezentaţii vor avea loc în zilele de 14 şi 21 iunie precum şi pe 2 iulie, în închiderea stagiunii. Toate aceste spectacole sunt programate de la ora 19.30, la Sala Atelier.



Premieră pe țară

UMBRE
de MARILIA SAMPER
Traducerea Florin Galiș și Iunia Mircescu

Distribuția
Mama    ANA CIONTEA
Tatăl    GHEORGHE VISU
Bătrânica    MARIANA MIHUȚ
Bătrânelul    VICTOR REBENGIUC
Bărbatul    MIRCEA RUSU
Străinul    GAVRIL PĂTRU
Fata    ALEXANDRA SĂLCEANU
Băiatul    EMILIAN MÂRNEA

Regia, scenografia, ilustrația muzicală și
lighting design VLAD CRISTACHE

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets