Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 6 martie 2018

Sunt măslinele bune pentru sănătate?


Măslinele au fost folosite în hrana omului de mii de ani. Uleiul de măsline a avut o influență pozitivă asupra lumii, de aceea creanga de măslin a devenit simbolul păcii.
Măslinii au devenit simbolul păcii foto: Mircea Avram
Dar sunt măslinele bune de mâncat cu adevărat? În realitate, măslinele sunt fructe. Sunt rudă cu mango, cireșe, piersică, migdale și fistic. Unele necoapte sunt verzi și devin mov când se coc. Altele rămân verzi și coapte. Nicio măslină nu e natural neagră. Un aditiv. E 579, e folosit pentru a le face negre înainte de a fi vândute. Însă un alt aditiv folosit la producerea unor măsline negre poate să crească riscul de cancer.
Naturale, măslinele sunt bogate în antioxidanți și vitamina E care reduce procesul de îmbătrânire a corpului. Studiile au arătat că sunt bune pentru inimă, protejează de osteoporoză și de cancer. Grăsimile conținute în măsline sunt sănătoase. Circa 74% din conținutul de grăsimi este acid oleic care este un acid gras monosaturat. Măslinele constau din 75–80% apă, 11–15% grăsimi, 4–6% calorii și protein. Unele măsline conțin urme de metale grele. Totuși sunt considerate sigure deoarece nivelul acestora e scăzut. Fiind scăzute în carbohidrați și bogate în grăsimi sănătoase, vitamina E, cupru, calciu, sodium și în cazul măslinelor negre, fier, măslinele sunt bune pentru sănătate. Însă aveți grijă să nu mâncați multe o dată. Nu trebuie mâncate chiar zilnic, din cauza marelui conținut de sare, dar nu trebuie să vă lipsească de la masă totuși.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets