Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 25 ianuarie 2013

Secrete care vă ajută să fiţi cele mai bune la gătit


Cum să tăiaţi legumele fără să vă secţionaţi un deget

Ca să nu vă accidentaţi în primele zile ca bucătar, aveţi grijă cum tăiaţi legumele.
Observaţi că aproape toate au forme circulare care se rostogolesc în timp ce încercaţi să le tăiaţi. Deci faceţi prima tăietură pe lungime. Acum, că aveţi control, puteţi să le tăiaţi în continuare fără probleme.

Cum se face cea mai bună frişcă 

La început, baţi cu telul şi crema se taie. Pentru a evita acest lucru, se amestecă smântâna cu zahărul până se văd urme ale telului. Încetiniţi viteza şi bateţi până ce frişca se formează. Dacă se dă peste cap şi crema se taie, mai adăugaţi un strop de smântână fără a bate, amestecaţi cu o spatulă până ce crema se omogenizează.   

Oaspeţii întârzie, ce faci ca bucatele să nu se sleiască


Dacă aţi pregătit pui prăjit sau calamar, iar oaspeţii întârzie, nu le lăsaţi în vasul în care le-aţi pregătit. Se vor înmuia şi nu vor mai fi crocante. Mai bine le serviţi mai reci decât sleite. 
Cum se sărează pastele  

Pastele nu se sărează niciodată în farfurie. Devin insipide. Sarea se presară în apa care fierbe, înainte de a pune pastele la fiert.

Când săraţi prea mult o mâncare 

Dacă săraţi mai puţin nu e prea rău, dar dacă săraţi mai mult, e jale. Puteţi să renunţaţi la tot ce aţi preparat? Liniştiţi-vă, există totuşi soluţii. Puneţi cartofi cruzi care să absoarbă excesul de sare. Dacă tot are gust prea sărat, adăugaţi o lingură de zahăr. Dacă tot nu e în regulă, un dram de oţet de mere va rezolva problema. 

Cum se remediază gustul excesiv de picant 

Aţi pus exagerat ghimbir, ardei iute sau piper? O lămâie va rezolva. Va atenua gustul picant. 

Cum se fac cartofii prăjiţi perfecţi 

Se iau cartofi roşii (ideali pentru prăjit) se pun în apă, pentru a scoate excesul de amidon. Pentru prăjit optaţi pentru uleiul de rapiţă sau de arahide. Mai întâi, prăjiţi-i la o temperatură mai scăzută, apoi daţi la o temperatură mai ridicată ca să devină crocanţi.

Cum se curăţă usturoiul 

Mai întâi se apasă asupra căţelului de usturoi cu suprafaţa plană a cuţitului până ce coaja acestuia se desprinde singură. 

Cum să eviţi să ai mâinile grase           


Aţi terminat treaba în bucătărie şi aţi dori să nu vă rămână mâinile uleioase.. Înainte de a manipula alimentele grase, umeziţi mai întâi mâinile, ca apoi să fie mult mai uşor să vă spălaţi. Fiindcă apa şi uleiul nu se amestecă.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets