Un produs Blogger.

likeboxpopup

Pentru supermeşteri

În cadrul acestei rubrici vom prezenta bărbaţilor ponturi pentru a-şi realiza singuri diverse lucrări foarte utile în casă.


Camera de zi trebuie prevăzută cu puncte luminoase repartizate după necesităţi, pe lângă iluminarea generală.


-Folosiţi pentru a vopsi orice aveţi în casă vopsele bio sau ecologice. Acestea lasă pereţii să respire. Căutaţi produse pe bază de răşini naturale, ceară de albine, cretă, oxizi de metale, terebentină etc. Citiţi cu atenţie etichetele.
  • Realizarea unui mozaic

    Secretele realizării unui mozaic au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Mozaicul constă în lipirea de mici bucăţele de ceramică, sticlă sau alte materiale. Este important să alegeţi culorile când faceţi un mozaic. De exemplu, dacă încăperea are o dominantă verde, alegeţi mai degrabă bucăţele roşii. Foarte importantă este şi culoarea de legătură. În privinaş bucăţelelor, trebuie să ştiţi că puteţi amesteca toate tipurile. Bucăţelele mate romane scot în evidenţă strălucirea mozaicurilor emailate. Vă puteţi juca şi cu diferenţe de relief folosind diferite grosimi de bucăţele de mozaic.

  • Pentru a scoate petele de apă de pe o mobilă lăcuită frecaţi cu o cârpă de bumbac până la dispariţia acestora.
  • Pentru a reda lemnului de stejar netratat o frumoasă culoare albă curăţaţi cu amoniac. Îl veţi face ca nou.
  • Lăcuirea lemnului a fost dintotdeauna un procedeu de protecţie a mobilierului. Pentru a proteja piesele de mobilier trebuie să le lăcuiţi. Lacul se poate achiziţiona de la magazinele de profil. Înainte de lăcuire, trebuie curăţat lemnul perfect şi şlefuit. Aspiraţi bine praful de pe suprafaţa lemnului şi din încăpere înainte.
  • Pentru a întineri un dormitor, este de ajuns un weekend. Tapetul nu mai e modă. Dar dacă lipiţi nişte autocolante de la magazinele de profil, dintr-o dată camera se va înveseli.
  • Pentru a repara fisurile în marmură, se foloseşte ceara. Aceasta se topeşte, se umplu fisurile şi se îndepărtează imediat surplusul cu o spatulă.
  • Pistolul de vopsit trebuie folosit cu mare grijă pentru că stropeşte foarte mult. Este însă mult mai bun decât pensula pentru că vopseşte uniform. Se acoperă bine suprafeţele care nu trebuie vopsite,  vopseşte afară din casă de preferinţă.

  • Pentru ca imaginea unui monitor să nu aibă efect de pâlpâire, care poate fi deranjant şi vătămător pentru ochi, se impune ca frecvenţa de reîmprospătare a ecranului să fie mai mare de 70 Hz
  • Lucrările de zidărie se execută în general de către muncitor specializaţi. Sunt cazuri mai simple, cum ar fi relizarea unei magazii sau repararea unui pavaj, oricine îşi poate încerca talentul de meşter. Trebuie însă cunoscute nişte reguli importante: ridicarea zidăriilor se verifică cu nivela, pentru a se asigura orizontalitatea şi cu firul de plumb, pentru verificarea verticalităţii. 
  • Calculaţi cantitatea de vopsea necesară

    Vopseaua de care aveţi nevoie trebuie calculată în funcţie de suprafaţa pe care trebuie aplicată. Calculaţi perimetrul camerei şi apoi înmulţiţi cu înălţimea. Obţineţi suprafaţa pe care o împărţiţi la randamentul la litru al vopselei alese, cerând opinia vânzătorilor de la magazinele de profil.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets