Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 23 mai 2013

Căpşunile care au declanşat un val de infecţii hepatice

Potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase din Suedia,  căpşunile congelate sunt cel mai probabil principala sursă care a stat la baza declanşării valului de infecţii cu hepatită A, care deja în luna octombrie a acestui an a îmbolnăvit 40 de oameni  în ţările nordice.


– "Nu ştim încă din ce ţară sau de la care producător provin căpşunile contaminate. Studiul demarat de către
Institutul Naţional de Boli Infecţioase din Suedia indică faptul că informaţia potrivit căreia căpşunile congelate sunt cel mai probabil sursa îmbolnăvirii cu hepatita A este adevărată  şi că se aplică la toate cazurile raportate în celelalte ţări nordice".
Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor  din celelalte ţări nordice continuă totuşi să cerceteze sursa contaminării , potrivit declaraţiei epidemiologului  Margareta Löfdahl de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase din Suedia.

44 de cazuri de contaminare cu virusul hepatic

În total sunt 44 de persoane care au contractat hepatita A de la căpşunile congelate, în ţările nordice, dintre care 10 cazuri s-au înregistrat în Suedia. Cele mai multe persoane - 26 – s-au infectat în Danemarca.
– Cazurile de infecţie au încetat să mai apară, ultimul caz raportat a fost înregistrat pe data de 8 aprilie a acetui an. Au mai fost raportate, însă,  şi alte cazuti de infectare cu virusul hepatic, dar nu cu cel de tip A provenit de la căpşunile congelate, spune Margareta Löfdahl.

În prezent cumpărăm din ce în ce mai multe fructe congelate


Un sfat util ar fi să fierbeţi căpşunile congelate, ca să fiţi siguri că nu vă puteţi contamina. Alte tipuri de fructe congelate nu mai sunt suspectate că ar fi decanşat valul de îmbolnăviri, spune Löfdahl. Sfatul nostru este să tragem şi noi învăţături şi să fierbem fructele pe care le cumpărăm congelate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets