Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 28 aprilie 2014

Nişte sfaturi utile pentru cei care practică grădinăritul

Generaţii la rând de grădinari au scăpat din vedere unele trucuri pentru a oferi condiţii de creştere optime pentru flori şi legume.

 Acestea sunt unele trucuri despre care nu ştiaţi care o să vă ajute în grădină:

Umeziţi seminţele într-o ceaşcă de ceai

Pentru a determina seminţele să încolţească lăsaţi-le la umezit într-o ceaşcă de ceai rece. Acizi tanici vor înmuia coaja. Ceaiul de muşeţel este foarte efficient deoarece are nişte proprietăţi antifungice, reducând riscul putrezirii din cauza excesului de umiditate. Unele soiuri precum cele de mazăre dulce nu vor încolţi deloc dacă nu vor fi lăsate la umezit peste noapte.

Păstraţi apa fiartă la gătit

Nu aruncaţi apa folosită pentru a fierbe ouă, cartofi, paste sau alte legume deoarece aceasta conţine nişte nutrienţi valoroşi eliberaţi în timpul procesului de gătit. Înainte de a folosi apa pentru a uda plantele asiguraţi-vă că apa s-a răcit. Nu folosiţi apa sărată deoarece poate dăuna solului sau apa care să conţină ulei deoarece va atrage dăunători.

Alungaţi furnicile cu praful de curry şi lavanda

Pentru a evita o invazie de furnici plantaţi lavandă. Furnicile nu suportă mirosul florilor de lavandă. De asemenea, furnicile precum şi multe alte plante evită curcuma, al cărui praf este ingredientul principal folosit pentru preparatele de curry. Dacă presăraţi praf de curry sau boia în jurul plantelor voastre, furnicile nu se vor mai urca în ele.
Dacă vă confruntaţi deja cu o invazie de furnici plasaţi o jumătate de portocală storcită pe pământ. După ce furnicile se vor strânge pe portocală luaţi portocala şi puneţi-o într-o căsuţă pentru păsări. Acestea vor mânca toate furnicile.

Unghiile pot fi utile

Unele plante cărora le place fierul precum rhododendronul, afinul sau merişorul vor creşte viguros dacă le udaţi cu o soluţie în care au stat unghiile tăiate pentru o perioadă. Nu uitaţi să îndepărtaţi unghiile mai întâi.

Coaja de banană poate fo folosită la plantele care necesită mult potasiu

Dacă doriţi să plantaţi trandafiri sau mazăre dulce sau orice altă plantă care necesită mult potasiu îngropaţi o coajă de banană în jurul rădăcinilor.
Potasiul din coaja de banana va ajuta planta să reziste la boli.

Menta a devenit invazivă?

Plantele care se extend foarte mult precum menta pot fi ţinute în frâu dacă le plantaţi într-o conductă adâncă îngropată vertical. Astfel, rădăcinile se vor extinde în jos şi planta nu se va mai putea întinde la nesfârşit.
Ardeiul are nevoie de mult sulf pentru a se dezvolta armonios. Aşadar, atunci când plantaţi răsadurile puneţi două sau trei chibrituri în apropiere de rădăcini. Atunci când plantele se vor dezvolta, rădăcinile se vor extinde până la chibrituri de unde se vor hrăni cu sulf. În final, veţi avea o recoltă bogată.

Aţa dentară este bună pentru vrejuri

Datorită elasticităţii sale, aţa dentară este ideală pentru a securiza vrejurile de castraveţi sau roşii pe un spalier. Aveţi, însă, grijă să nu legaţi prea strâns vrejurile.

Păstraţi-vă unghiile curate

Puteţi să vă păstraţi unghiile curate atunci când lucraţi în grădină dacă vă frecaţi ungiile de un săpun înainte de a începe treaba. Săpunul vas ta sub unghii şi nu va lăsa mizeria să vă intre în unghii.

Alungaţi melcii

Pentru a nu lăsa melcii să se urce pe plantele voastre presăraţi pe pământ bucăţi de scoici sfărâmate sau coji de nuci. Melcii nu vor mai putea avansa deoarece le este greu să treacă peste suprafeţele rigide.
Ca o alternativă, puteţi plasa nişte capcane turnând o cantitate mica de bere într-o sticlă goală. Melcii vor fi automat atraşi de miros, se vor urca în sticlă şi se vor îneca. De asemenea, puteţi lăsa pe pământ mămăligă. Aceştia vor mânca din ea, se vor deshidrata şi vor muri.

Puneţi lapte la plante

Plantelor le place în mod surprinzător laptele. Atunci când este diluat cu apă, acesta acţionează ca un fertilizator şi agent antifungic conţinând vitamina B care măreşte recolta şi îmbunătăţeşte sănătatea plantelor. Nu folosiţi, însă, prea mult lapte pentru că poate produce unele bacterii care vor face ca frunzele să se veştejească.

Urina poate fi utilă

Cu toate că nu este deloc frumos, urinatul în grădină poate aduce unele beneficii. Urina conţine nitrogen care este folosit de plante pentru a produce proteine şi acizi nucleici, care sunt utile pentru o creştere viguroasă.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets