Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 2 iulie 2014

Încercaţi colăceii suedezi cu zmeură

  Aceşti colăcei au un gust deosebit şi miros a zmeură şi unt. Aceasta este reţeta:  
   Reţetă pentru 16 bucăţi:


Ingrediente pentru cocă:


0,5       l          de lapte
Aproximativ  50  g de drojdie
150      g         de zahăr pudră
840      g         de făină
2          linguriţe de nucşoară
O jumătate de linguriţă de sare
150      g         de unt topit

Ingrediente pentru cremă

150 de grame de dulceaţă de zmeură
150 de grame de fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Coca: Frământaţi coca într-un castron şi turnaţi laptele peste ea (laptele să fie călduţ dacă doriţi ca aluatul să dospească repede) şi amestecaţi până când se dizolvă drojdia.
 Amestecaţi toate ingredientele uscate şi puneţi totul în castron, chiar şi untul topit. Frământaţi aluatul timp de 5-10 minute şi lăsaţi-l la dospit circa 40 de minute.
Modelaţi aluatul sub forma unui mare dreptunghi.
Ungeţi aluatul cu dulceaţa de zmeură şi presăraţi deasupra fulgii de nucă de cocos. Rulaţi coca sub forma unui rulou gras şi tăiaţi-l în 16 bucăţi.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Puneţi colăceii în aşa fel încât să nu fie înghesuiţi într-o formă de cuptor de dimensiuni de 25 cu 30 de cm. Lăsaţi la dospit circa 40 de minute. Poftă bună.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets