Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 20 decembrie 2014

Acestea sunt şapte reguli ale căsniciei care pot fi încălcate

De multe ori ne întrebăm ce putem face şi ce nu putem face într-o căsnicie. 
Psihoterapeuta Barbara Bartlein ne dezvăluie şapte reguli ale căsnciei pe care nu este musai să
le respectăm.

1.      Nu mai acordaţi aşa o mare atenţie hobby-urilor.

Activităţile din timpul liber ar trebui în general să le practicaţi împreună. Nu este chiar ok ca soţul să îşi petreacă tot timpul liber mergând cu bicicleta în timp ce soţia să stea în faţa televizorului uitându-se la un serial. Cu toate acestea, nu trebuie să renunţaţi la o pasiune doar pentru că partenerul de viaţă nu o împărtăşeşte cu dumneavoastră. Acest lucru poate duce la pierderea independenţei, care pe termen lung ne va face să ne simţim ca nişte prizonieri.

2.      Copiii sunt întotdeauna pe primul loc

Desigur că este foarte important ca să îi facem pe copii să se simtă bine, însă dacă există tensiuni între soţ şi nevastă, acest lucru va produce cel mai probabil o atmosferă neplăcută pentru copii. Pentru ca să îi facem pe copii să se simtă bine trebuie să existe stabilitate în familie şi să profitaţi de orice ocazie pentru a face diverse lucruri împreună.

3.      Dacă nu mai există acea scânteie între voi trebuie să fiţi pregătiţi de divorţ

Toată lumea ştie că acel sentiment de iubire de la început mai scade din intensitate cu timpul. Cu toate acestea, ne grăbim pentru a evalua relaţia atunci când aceasta începe să arate ca o rutină. Pentru ca o relaţe să fie de durată este nevoie de angajament şi încredere. Iubirea se naşte atât din scânteie cât şi din sentimentul de siguranţă.

4.      Niciodată să nu vă culcaţi supăraţi

Dimpotrivă. Potrivit psihoterapeutei, exact acest lucru trebuie făcut uneori. Cearta şi discuţiile pot lua deseori nişte proporţii nebănuite atunci când suntem obosiţi şi stresaţi, iar şansele de a rezolva problemele sunt vizibil mai mari atunci când ambii parteneri de viaţă sunt odihniţi şi calmaţi.

5.      Nu dormiţi în paturi separate

Somnul este de bază pentru starea noastră de bine, iar lipsa de somn poate avea pe termen lung nişte consecinţe dezastruoase asupra relaţiei noastre. Astfel, dacă partenerul sau partenera de viaţă sforăie sau are un somn agitat nu ezitaţi să folosiţi camera de oaspeţi din când în când. Apropierea dintre voi o puteţi obţine în alte momente ale zilei şi puteţi face sex înainte de a vă despărţi atunci când mergeţi la culcare, este de părere psihoterapeuta Barbara Bartlein.

6.      Nu mergeţi niciodată în concediu fără partenerul sau partenera de viaţă

Concediul este pentru cei mai mulţi dintre noi un mod de a ne petrece timpul cu persoana iubită. Dar ce facem dacă nu ajungem la un consens în ceea ce priveşte destinaţia. Dumneavoastră poate doriţi să faceţi drumeţii, iar soţia să stea să se bronezeze pe o plajă. Potrivit psihoterapeutei, o săptămână puteţi face o excepţie şi să apelaţi la prieteni.
7.      Fiţi întotdeauna sinceri
De cele mai multe ori, ne simţim mai apropiaţi de partenerul sau partenera de viaţă atunci când ştim totul despre el sau ea. Cu toate acestea, Barbara consideră că nu trebuie să spunem totul deoarece pot exista unele aspecte din viaţa noastră care pot face mai mult rău decât bine. Un exemplu ar fi să vorbim despre relaţiile anterioare. Acest lucru poate duce la căutarea unor diferenţe inutile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets