Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 23 decembrie 2014

Cât de periculoase sunt de fapt turbulenţele?

În Japonia, un avion de pasageri a trebuit să aterizeze de urgenţă din cauza turbulenţelor puternice care au băgat spaima în pasageri.
 Mai mulţi pasageri au fost răniţi, dintre care unul dintre ei este în stare gravă. Portalul german
Travelbook a încercat să explice originea turbulenţelor, dacă pot fi prevenite şi cât de periculoase sunt de fapt. De câte ori oare s-a întâmplat ca avionul să zboare normal şi dintr-o dată să simţiţi că se cutremură avionul şi să se activeze semnele care indică faptul că trebuie să ne punem centurile de siguranţă.
Din fericire, de cele mai multe ori lucrurile revin la normal. Câteodată, turbulenţele sunt atât de puternice, încât obiectele încep să zboare şi se poate întâmpla ca unii pasageri să se rănească. Această experienţă neplăcută au avut-o pasagerii avionului companiei American Airlines AA280 în timp ce zbura deasupra Japoniei.
            Turbulenţele sunt nişte vârtejuri de aer verticale, care sunt produse ca urmare a unor fenomene meteorologice. Acolo unde este o furtună iau naştere turbulenţe din cauza apropierii dintre zonele cu aer cald aflat într-o creştere rapidă (cu o viteză de până la 180 de km pe oră pe o direcţie verticală) şi respectiv cu aer rece aflat în cădere. 
Felix Gottwald, pilot la Lufhansa Cargo, declară că turbulenţele mai pot lua naştere din cauza avioanelor care zboară în depărtare. Pentru un avion atât de mare precum A380, trebuie menţinută o altitudine mai mare decât un avion mai mic precum Boeing 737.
De ceea ce se tem cel mai mult piloţii sunt aşa numitele Clear Air Turbulences (CAT), care apar la altitudini cuprinse între 7000 şi 12 000 de metri şi sunt percepute ce pasageri drept „găuri de aer“. Acestea nu sunt găuri propriu-zise, avionul doar pică câţiva metri. Aceste turbulenţe apar pe neaşteptate, neputând fi identificate pe radar.
Cu toate acestea, nu trebuie să ne fie teamă că avionul se va descompune din cauza turbulenţelor. Turbulenţele sunt periculoase mai ales pentru pasagerii care nu au pusă centura de siguranţă. Aceştia se pot alege cu fracturi serioase.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets