Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 10 martie 2017

Acestea sunt semnele prin care materia fecală poate dezvălui cum ne simțim

Fie că e de culoare galbenă, verde, tare sau moale, materia noastră fecală poate lua multe forme și este un subiect despre care nu ne place să vorbim. Totuși, adevărul este că materia noastră fecală ne poate indica cum stăm cu sănătatea.
Câteodată se întâmplă ca sistemul digestiv să nu funcționeze așa cum trebuie și suntem fie constipați
sau avem diaree. De cele mai multe ori asta este din cauza faptului că am mâncat ceva care ne-a căzut prost la stomac sau din cauză că ne-am schimbat obiceiurile alimentare, însă problemele de lungă durată pot indica că suntem bolnavi și că trebuie să mergem la doctor.
De exemplu se poate întâmpla ca o cantitate mare de meterie fecală uscată rămâne blocată în rect ceea ce înseamnă că toxinele care de regulă ar fi trebuit eliminate după vizita la baie rămân în organism. În cel mai rău caz, constipația de lungă durată poate fi un semn de cancer de intestin.
Dacă materia fecală este de culoare neagră sau roșie închisă, asta înseamnă că ceva în stomac sau în intestin sângerează. De cele mai multe ori este un semn că avem hemoroizi, însă poate fi cauzat și de ulcer sau cancer de intestin, așadar cel mai bine ar fi să fim pregătiți să mergem la doctor. Chiar și unele medicamente ne pot face metria fecală neagră. O metrie fecală extrem de urât mirositoare poate indica o sângerare, de cele mai multe ori sub formă de ulcer sau sângerare în canalul gasto-intestinal superior. Culoarea neagră provine de la fierul oxidat care se găsește în hemoglobina din sânge. O materie fecală explozivă, plutitoare și roșie poate însemna că suferim de colită pseudomembranoasă care apare de regulă după tratamente cu antibiotice. De cele mai multe ori este suficient să oprim tratamentul cu antibiotice, însă în cele mai serioase cazuri este nevoie de operație, deoarece infecția poate fi letală. Materia fecală de culoare verde nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare și poate însemna că am mâncat ceva bogat în fier. Totuși, există mai multe boli care pot fi asociate cu materie fecală de culoare verde. Printre altele se numătă Celiaki (intoleranța acută la gluten) sau cancerul de intestin.
În cazul în care trebuie ne forțăm ca să iasă materia fecală și iese în bucăți mici și tari, atunci acesta este un semn clar de constipație. Cauza cea mai comună este că am consumat prea puține fibre. Fibrele pot fi consumate natural în legume, linte, cereale integrale, nuci, semințe și fructe.
Dacă materia fecală are miros de sulf sau ouă și aveți diaree, atunci înseamnă că am fost afectați de parazitul Giardia lamblia care cauzează infecție în intestine. Parazitul giardia este comun și apare din cauza igienei proaste. Tratamentul se face cu antibiotice. O materie fecală foarte moale dar fără să fie diaree poate indica o intoleranță la gluten, ceea ce înseamnă că sunteți supra-sensibili la proteina de gluten care se găsește în grâu, orez și porumb. Alergia la gluten poate fi greu de depistat, singurul simptom fiind schimbările produse la nivel de materie fecală. În prezent, există mai multe alternative fără gluten în magazinele alimentare.
În cazul în care materia fecală plutește și nu se scufundă, atunci înseamnă că aveți gaze în sistemul digestiv. Este ceva normal dacă am consumat fasole, varză sau pur și simplu multă mâncare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets